andrea lekic
Andrea Lekić povredila zglob                       
           
Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije, Andrea Lekić, zadobila je povrede skočnog zgloba desne noge prilikom kretanja u odbrani na utakmici Vardara i Budućnosti (24:24) u okviru petog kola EHF Lige šampiona.
-Trenutno imam gipsanu longetu na nozi. Jasniju sliku u kakvom je stanju zglob i koliko je vremena potrebno za oporavak imaću za par dana. Volela bih da se što pre vratim na teren – istakla je Andrea Lekić, najbolja igračica sveta za 2013. godinu.
Srpska rukometašica Sanja Damnjanović, početkom godine operisala je meniskus levog kolena kada je mirovala mesec dana, međutim sada se javio problem sa hrskavicom kolena.
-Imam probleme sa hrskavicom. Međutim, nije za operaciju, ali hrskavica sama po sebi je veliki problem. Dug period igrala sam sa bolovima, ali išla sam na magnetnu rezonancu i posavetovala se sa doktorom iz kluba, primaću injekcije u Beogradu. Daću sve od sebe da igram za našu zemlju na predstojećem Evropskom šampionatu – rekla je Sanja Damnjanović, levi bek nacionalnog tima Srbije i rukometašica danskog Viborga.
Vicešampionke sveta sledeće nedelje učestvovaće na tradicionalnom Mobelringen Kupu od 27. do 30. novembra. Turnir u okviru Zlatne lige, poslužiće kao dobra priprema pred start EHF EURO 2014. u Hrvatskoj i Mađarskoj, od 7. do 21. decembra. Na Evropskom prvenstvu naše reprezentativke nalaze se u grupi D, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze takmičenja, rukometašice Srbije igraće u Osijeku.
Povezana vest:  Češka i Srbija odigrali nerešeno u Jičinu