Sasa Boskovic 1Saša Bošković o povredama rukometašica
 
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković izjavio je da su pored vicešamionki sveta Andree Lekić i Sanje Damnjanović povređene Jelena Trifunović i Kristina Liščević, i da će sačekati rezultate u četvrtak i petak kako bi videli ko može ići na turnir u Norvešku. Selektor je istakao da su nastale povrede poremetile tok priprema, i da bi eventualni izostanak povređenih vicešamionki sveta, mogao bitno da utiče na nastup naše selekcije na Evropskom prvenstvu u  Hrvatskoj i Mađarskoj.
Srebrne sa Svetskog prvenstva okupljaju se u ponedeljak, 24. novembra u Beogradu, a njih 18 će putovati u Norvešku gde će učestvovati na tradicionalnom Mobelringen Kupu od 27. do 30. novembra, zajedno sa selekcijama Danske, Francuske, kao i domaćina Norveške.
-Pored Andree Lekić i Sanje Damnjanović, Jelena Trifunović ima povredu ramena već mesec dana. Kristina Liščević se sinoć povredila na treningu, takođe je zglob u pitanju. Čekamo rezultate u četvrtak i petak, kako bismo doneli konačnu odluku ko će ići za Norvešku. Nadam se da više neće biti povreda, i da će se devojke oporaviti i ozdraviti. Moram priznati da nas je ovo potpuno poremetilo, hteli smo da ovaj turnir iskoristimo kao pripreme pred EP, ali sada se samo nadam da neće biti novih povreda, kao i da se povređene reprezentativke što pre oporave“, istakao je selektor Bošković, i dodao „Sve igračice će želeti da idu na Evropsko prvenstvo i da igraju za reprezentaciju. To su sjajne devojke, ali moramo da vodimo računa o zdravlju i povredama koje su ih zadesile. Čekamo preglede, pa shodno tome videćemo šta dalje.
Najbolje rukometašice planete sa prethodnog prvenstva, od 7. do 21. decembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj. Naše rukometašice nalaze se u grupi D, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze takmičenja igraće u Osijeku.
Povezana vest:  Vuković: Napravili smo tim za respekt