srbija norveska (1) boskovic

EP ŽENE 2014

Katarina Tomašević: Sramota me je; Bošković: Izvlačimo lekcije!

Golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević izjavila je danas u Osijeku da ju je sramota zbog načina na koji je njega ekipa izgubila od Francuske na Evropskom prvenstvu. Srbija je izgubila od Francuske sa 16:27 (3:11), u drugom kolu takmičenja u Grupi D na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj.
-Ne znam šta da kažem, sa ovakvom igrom mi ne možemo u drugi krug, ne možemo ni Slovačku da pobedimo. Stvarno me je sramota posle ove utakmice. Iskreno – rekla je Tomaševićeva novinarima u Osijeku. 
Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić ocenila je da niko ne može da bude mnogo pametan posle ovakve utakmice. 
-Užas je bio i napad i odbrana. Mnogo tehničkih grešaka… Taktika francuske reprezentacije sa mnogo izlazaka u odbrani nas je ‘razorila’, jer smo bile statične u napadu. Izgubile smo mnogo lopti i teško je bilo odbraniti se – rekla je Lekićeva. 
Ona je dodala da ekipa „pod hitno mora da se sabere“, do petka I naredne utakmice. Levi bek reprezentacije Sanja Damnjanović izvinila se za igru reprezentacije u meču sa Francuskom. 
-Napad je bio loš, naravno. Dogovorile smo se da dobrim napadom moramo da ih dobijemo, a ispostavilo se da je naš najveći problem kretnja bez lopte. Svaki put kada neko izađe na našeg beka, mi smo bili u faulu, što je njima odgovaralo. Odbrana i nije bila tako loša u prvom poluvremenu, koliko je napad bio katastrofalan – rekla je Damnjanovićeva. 
Prema njenim rečima, Srbija je uspela da parira Francuskoj u drugom poluvremenu, ali je prvi deo meča ostavio „i suviše traga“. 
-Gledaćemo da zaboravimo, što će biti jako teško. U narednoj utakmici idemo na sve ili ništa. Videćemo šta će biti – rekla je Damnjanovićeva. 
Selektor Srbije Saša Bošković istakao je da on treba da odgovara za ovaj poraz, a da devojke treba podržati. 
-Mislim da se Francuska dobro spremila za nas. I kada smo bili u prilici da damo gol, njihov golman je odlično branio. Nama je sada bitno da se spremimo za Slovačku – rekao je Bošković. 
On je dodao da su povrede učinile svoje,jer ekipa u kompletnom sastavu nije odradila nijedan trening. 
-U prvoj utakmici sa Crnom Gorom devojke su se puno istrošile. Naš cilj su Olimpijske igre u Riju i na ovakvim utakmicama stalno treba da izvlačimo pouke. Mi samo kada smo spremni možemo da igramo dobro, kada smo nespremni, ne možemo – rekao je Bošković. 
Selektor Srbije naglasio je da u budućnosti ima rešenje za desnog beka i desno krilo. 
-Igramo bez krila i bez kontre. Imamo taj problem sa krilima, posle Svetlane Ognjenović koja je bila najbolje naše krilo… Mislio sam da Jelena Nišavić može da odigra ovo prvenstvo… Desno krilo je trebalo da bude Ivana Milošević, ali se povredila. Imamo u budućnosti desno krilo, levo moram da spremim za Rio – rekao je Bošković. 
On je istakao da kada je Srbija „prava“ može da pobedi bilo koga, a kada nije, gubi „od same sebe“. 
-Strašno smo loše odigrali napad, loše smo se kretali. Naš focus je bio na njihovoj odbrani, znali smo kako igraju. Nismo uspeli da nađemo to rešenje – rekao je Bošković. 
Reprezentacija Srbije naredni meč igraće u petak u 20.15 sa Slovačkom, u trećem kolu takmičenja u Grupi D. Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra u Mađarskoj I Hrvatskoj. 

Povezana vest:  Poraz Srbije od Slovenije u pripremnom meču za SP