boskovicEP ŽENE 2014
Bošković: Izvući pouke iz ovog neuspeha

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da treba izvući pouke posle neočekivanog debakla na prvenstvu Evrope.
Srpske rukometašice večeras su izgubile od Slovačke sa 23:21 i pretrpele treći poraz zaredom, pa su eliminisane iz daljeg takmičenja na šampionatu u Hrvatskoj i Mađarskoj.
-Čestitam Slovačkoj na zasluženoj pobedi, nama ostaje da žalimo što nismo u drugoj fazi u Zagrebu. Čestitam i našim devojkama na velikom požrtvovanju, moramo sa ovog prvesntva da izvučemo pouke, da na sledećem šampionatu budemo bolji – izjavio je Bošković, a prenosi Rukometni savez Srbije.
Selektor svetskih vicešampionki istakao je da je ekipa iz utakmice u utakmcu imala dodatne probleme sa povredama.
-Ostali smo i bez Marije Lojpur, večeras i bez Sanje Damnjanović. Biljana Bandelijer imala je na meču sa Francuskom manji potres mozga, neverovatno je šta se nama dešava – kazao je Bošković dodajući da je utakmica sa Slovačkom pokazala da tim može da igra 30 minuta kvalitetno.
-U drugom poluvremenu nismo bili rukometno spremni da odigramo. Ne zameram devojkama ništa, ni za jedan sekund. One su bile dobre, bez obzira na promašene zicere i penale. Nemoje da krivite nijednu devojku, ni Andreu Lekić, nikoga. Ja preuzimam odgovornost – poručio je Bošković.
Dragana Cvijić je ocenila da je debakl na prvenstvu Evrope katastrofa za ovu generaciju.
-Mene je sramota. Nemam pravo da to kažem posle svega ovoga, jer ne potcenjujem Slovačku, ali trenutno su i one bolje od nas. Moramo da se zapitamo zašto smo uopšte došli ovde, zašto smo izdvojili svoje vreme. Ja sam mnogo razočarana i ako se ovako nastavi ja nemam snage da nastavim sa ovim sigurno – kazala je Cvijić, izrazivši neslaganje da je selektor kriv za poraz.
-Ovo je poraz svih nas. Trenirale smo godinu dana i ne smemo sebi da dozvolimo da prokockamo prednost od sedam golova. Slovačka je pokazala da je tim i zaslužila je da bude u drugom krugu-zaključila je Cvijić.
Kapiten Andrea Lekić navela je da je „lako tražiti krivca za ovaj poraz“.
-Loše smo danas šutirali. Previše smo imai promašenih lopti, šuteva, sedmeraca, sa devet metara. U drugom poluvremenu nije bilo snage, stigao nas je umor. Ovo je najteži dan u našim karijerama – rekla je Lekić.

Povezana vest:  Srpkinje optimistične pred odlučujuću godinu u olimpijskom ciklusu