velimir marjanovic rss

Marjanović: Selektor i igračice nemaju alternativu

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je danas da je njegova krivica najveća za neuspeh ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a da podržava selektora Sašu Boškovića i igračice na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. 
-Oni su odgovorni za loš rezultat 20 odsto, a ja 80 odsto. Ovaj plasman nije ništa poremetio u našim planovima. Nama je cilj i dalje Rio. Sada je pitanje kako da dovedemo ekipu u stanje da bude bolja – rekao je Marjanović na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali svi članovi stručnog štaba. 
Rukometašice su Evropsko prvenstvo završile bez ijedne pobede u Grupi D u Osijeku. 
-Da li je selektor grešio – jeste, ali da je nestručan – to se ne dovodi u pitanje. Mi nemamo alternativu za igračice, možemo samo povremeno da uvedemo u tim mlađe. Mi za stručni štab nemamo zamenu, ako neko misli da ima, neka kaže. Ovaj stručni štab ima najbolje rezeultate – rekao je Marjanović. 
Prema njegovim rečima, ženska reprezentacija je u Hrvatskoj doživela rezultatski neuspeh. 
-Mogla je javnost da kaže pre prvenstva ‘nemoj da vodiš povređene igračice’. Možda bi to pomoglo selektoru u odluci. One su želele da pokažu da ne pobeđuju samo na domaćem terenu – rekao je Marjanović. 
U analizi šampionata koja se odužila na više od 90 minuta, Marjanović je slikovito objasnio da u autobusu koji je krenuo sa priprema u Novom Sadu ka Osijeku „nije bilo nevinih“ i dodao da su u njemu bile igračice, stručni štab i on. 
-Ugračice su krive što nisu poštovale dogovor sa selektorom, a on I stručni štab što nisu ‘ispoštovali’ smernice Upravnog odbora – rekao je Marjanović. 
Predsednik RSS ponovio je da su igračice iz klubova došle povređene i da je u kratkom vremenu pokušano sve da se one oporave. 
-Mislim da je utakmica sa Crnom Gorom bila problem, a da su rezultati ostalih posledica toga. Mi smo tražili da se fokusiraju na Slovačku i da prođemo drugi krug, međutim, ta prva utakmica nas je skupo koštala. Posle nje igračice su bile poražene, prebijene i razočarane u suđenje – rekao je Marjanović. 
Na svako novinarsko pitanje za selektora Boškovića, prvo je odgovarao Marjanović, uglacnom prisećajući se kako je reprezentacija lepo igrala na Evropskom prvenstvu 2012. i kako je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu prošle godine u Beogradu. 
Bošković je samo uspeo potvrdno da odgovori na pitanje da li je vladao situacijom u meču sa Slovačkom i dodao:“Detaljno ću sve objasniti Upravnom odboru“. Rukometašice Srbije zauzele su 15. mesto na Evropskom prvenstvu, koje još traje u Mađarskoj i Hrvatskoj. 

Povezana vest:  Rukometašica ubila potpredsednika fudbalskog kluba Rudar