Germany SloveniaDanska pobedila Hrvatsku za peto mesto, Nemačka u igri za OI

Rukometna reprezentacija Danske zauzela je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je pobedila selekciju Hrvatske sa 28:24 (15:11).

Najefikasniji na meču bio je Mikel Hansen sa osam golova, dok su Hrvate predvodili Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić i Ivan Slišković sa po četiri pogotka.

Povezana vest:  Sa rukometnom loptom u zdraviju budućnost

Danska je sredinom prvog poluvremena stekla prednost od četiri razlike i održavala je do finiša kada su Hrvati smanjili zaostatak.

U tim trenucima istakao se golman Niklas Landin sa nekoliko odbrana, a uspeo je odbrani sedmerac Sliškoviću i na taj način ponese epitet junaka meča.

Ekipa selektora Slavka Goluže je zabeležila najlošiji rezultat na Svetskom prvenstvu još od 2001. godine i prvenstva u Francuskoj kada je Hrvatska bila deveta.

Povezana vest:  Remi rukometašica Srbije i Slovačke u prijateljskoj utakmici

Danska je pobedom nad Hrvatskom obezbedila organizaciju kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Svoje mesto u kvalifikacijama poslednja je kaparisala Nemačka, koja je u meču za sedmo mesto bila bolja od Slovenije sa 30:27 (16:14).

Uve Genshajmer bio je najzaslužniji za trijumf „pancera“ sa 13 golova, David Vinček dao je četiri, dok se u Sloveniji istakao Jure Matek sa osam.

Povezana vest:  LINC, Grupa B EP, Prvi poraz Orlova

Sutra se u utakmici za bronzu sastaju Poljska i Španija (14.30), dok se za titulu šampiona sveta igraju Katar i Francuska (17.15).

PHOTO: Christof Koepsel/Bongarts