RADNICKI  - BJASENPobeda Radničkog za kraj evropske priče

Pobedom su se rukometašice Radničkog iz Kragujevca oprostile od Evrope! U revanš meču osmine finala Kupa pobednika kupova, bile su bolje od norveškog Bjasena 25:22 (13:13). Sjajno su se izabranice Aleksandra Radosavljevića borile celu utakmicu, dale sve od sebe, ali je velika prednost iz prvog meča bila nedostižna.
U prvom poluvremenu, popularne „tigrice“ nosile su se hrabro predvođene fenomenalnom Jovanom Risović na golu, koja je pored svog imena upisala 9 odbrana. Najveću prednost domaće rukometašice imale u u 44 minutu (18:14), ali su uporne gošće iz Norveške odigrale duel do poslednjeg sudijskog zvižduka. Sve devojke zaslužuju pohvale za požrtvovanje, ali epitet junakinje utakmice pripada Jovani Risović. Prijovićeva je dobro dirigovala napadom, Stepanovićeva pogađala sa devet metara, a mlada Anđela Janjušević još jednom pokazala da je veliki talenat srpskog rukometa. Naravno, kapiten Biljana Balać dala je veliki doprinos ovoj pobedi. Ovo je bila još jedna u nizu humanitarnih utakmica, za pomoć Julianu Bogdanoviću, koga čeka operacija oka.
Aleksandar Radosavljević, trener Radničkog:
Velika pobeda za moju ekipu, grad Kragujevac i sve ljubitelje rukometa. Pokazali smo da možemo da igramo protiv velikih ekipa, kao što je Bjasen. I pored zdravstenih problema koje imaju moje devojke, uspeli smo da ostvarimo veliki uspeh i trijumfujemo. Ovo nam daje veliki podstrek za ono što nas čeka u subotu, derbi utakmica Super lige protiv Jagodine. Spremno ulazimo u taj duel i svi verujemo u pobedu i odbranu šampionske titule.
Jovana Risović, čuvar mreže Radničkog:
Ovo nam je jako bitna pobeda pred derbi Super lige naredne subote protiv Jagodine. Čestitam mojim saigračicama na borbenosti. Ovo je bila totalno drugačija utamica od one u Norveškoj. Uspele smo da se izdignemo iz teškog poraza i samo smo pokazali da vredimo i da možemo da se nosimo sa velikim ekipama kakav je Bjasen. Nas čeka derbi sa Jagodinom. Dobili smo samopuzdanje i spremne smo za taj meč.

Povezana vest:  Srpski rukometaši u trećem šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo

RADNIČKI – BJASEN 25:22 (13:13)
Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 1,000. Sudije: Panaidis i Anreu (obojica sa Kipra)
Sedmerci: Raadnički 3 (2), Bjasen 3 (2)
Iskljucenja: Radnički 4 minuta, Bjasen 12 minuta
RADNIČKI: Prijović 6, Tanić, Stepanović 6, Radosavljević 2, Milošević, Nišavić 2, Tošović, Balać, Stanisavljević, Risović (20 odbrana), Dukić, Danilović 4, Janjušević 5.
BJASEN: Odegard (12 odbrana), Ardahl 1, Ven 3, Tomac, Gurdesen 5, Beken 2, Lerstad, Holstad, Arncen 3, Jakobsen 2, Hernes 4, Hjertner 2, Dirdal.
Igračica utakmice: Jovana Risović

Povezana vest:  Porto prvi rival Partizana na putu ka evropskoj eliti

PHOTO: Zoran Petrović