Handball the ballEvropsko proleće za srpske rukometne klubove

Protekli vikend bio je u znaku rukometa, a u Evropi će ovog proleća nastaviti da igraju ženska Naisa i Knjaz Miloš i rukometaši Vojvodine. Pune hale pokazatelj su popularnosti, i da rukomet ima snažnu podršku sa tribina.
U četvrtfinalu Čelendž Kupa u ženskoj konkurenciji Srbija će imati dva predstavnika. Naisa iz Niša i Knjaz Miloš iz Aranđelovca izborili su plasman u završnicu najmlađeg evropskog takmičenja. Rukometašice Knjaz Miloša imale su veliku podesku sa tribina i izborile su prolaz dalje, dok je Naisa u Nisu pobedila Fram 22:17, koji je bio dovoljan rezultat da nadokande 32:28 iz prvog meča. Puna hala u Nišu, veliki broj poštovalaca rukometa i navijača pomogle su rukometašicama Naise da dođu do pobede na domaćem terenu.
Rukometaši Vojvodine poraženi su od danskog Skjerna 23:25 (14:13) u grupnoj fazi takmičenja EHF Kupa. Izabranike Đorđa Ćirkovića u hali u Slanoj Bari bodrilo je više od 2 000 navijača.
Iako neće nastaviti takmičenje u Evropi, rukometašice Radničkog iz Kragujevca pobedom na domaćem terenu oprostile su se od Kupa pobednika Kupova. One su pobedile norveški Bjasen 25:22 (13:13).

Povezana vest:  EP DANSKA 2010, Marjanović: Bez rezultata nema popularizacije rukometa