Velimir Marjanovic

Marjanović: Probleme rešavati unutar reprezentacije

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović, povodom sukoba između najboljih igračica i selektora, izjavio je da svi problemi moraju da se rešavaju unutar reprezentacije.
Četiri članice srpskog tima koji je na šampionatu sveta u Beogradu 2013. godine osvojio srebrnu medalju, kapiten Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić saopštile su danas da neće igrati za reprezentaciju dok je Saša Bošković selektor.
-Između srebrnog selektora i srebrnih igračica ne sme biti arbitriranja, a sva otvorena pitanja moraju se rešiti unutar reprezentacije i u interesu reprezentacije. Svaki izlazak iz tog okvira kako god se razrešio nanosi štetu svim akterima, a posebno rukometu. Kao aktuelni viceprvaci sveta nemamo pravo na proizvoljnost i uno?enje ličnih stavova i otuda vera da će svi akteri, stručni ?tab, reprezentativke i ostali, postupati u okviru opšteg interesa, a u skladu sa uobičajenim pravilima reprezentacije i celog sportskog sveta – naveo je Marjanović u izjavi dostavljenoj medijima.
Prema njegovim rečima jedni bez drugih ne bi osvojili medalje, te niko izvan njih nije pozvaniji da se u to meša.
-Činjenica je da je kod svih ostala gorčina nakon Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, ali je jedini put za popravak veliki rad i čist pristup junskom baražu za Svetsko prvenstvo, pogotovo ako sam lično posle EP preuzeo svu zajedničku odgovornost time što sam na Skupštini u decembru, uz druge razloge i pretočio u najavu svog povlačenja koje je već u proceduri za sednice tela RŠ, 24. marta na kojima ću u skladu sa statutom preneti svoja ovlašćenja na potpredsednike Saveza – poručio je Marjanović.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Lazarov na korak od rekorda