srb slo slavljeSrbija pobedila Sloveniju

Rukometašice Srbije pobedile su selekciju Slovenije 30:22 (17:10), na prvoj prijateljskoj utakmici u okviru EHF nedelje. Drugu utakmicu dve selekcije igraju sutra od 14 sati u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu. Ove utakmice poslužiće kao poslednja provera pred kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo u Dansku.
Utakmicu između selekcija Srbije i Slovenije pratzilo je 2000 gledalaca. Od samog starta izabranice Saše Boškovića, dobrom odbranom povele su u ovom meču. Već u 16 minutu bilo je 3 razlike (8:5), da bi do kraja poluvremena prednost rasla. U tom delu igre briljirala je golman Jovana Risović, kao I bekovi Stoiljković I Živković. U drugom delu igre selektor Bošković dao je priliku svim devojkama. Dobru partiju pružila je pivotmen Marija Petrović iz Naise, kao I nova krila koja su iskoristila pruženu šansu.
-Zadovoljstvo mi je bilo što smo odigrali utakmicu sa Slovenijom I pred ovako divnom publikom u Zrenjaninu. Današnju utakmicu su maksimalno iskoristili da se pripremimo za jun I baraž mečeve koji nas očekuju. Mlade devojke koje su nove u timu dobro su se pokazale, hvala im za veliku snagu I hrabrost. Ova ekipa jeste nova, ali većina devojaka je bila na Mediteranskim igrama. Imali smo par grešaka, ali iammo vremena da ispravimo. Ove utakmice znače I nama I Sloveniji pred baraž u junu – istakao je Saša Bošković, selektor reprezentacije Srbije
-Naša odbrana nije izdržala. Čestitam reprezentaciji Srbije na zaista kvalitetnoj igri koju su pokazale I rezultatu koji su postigle – rekla je Marta Bon, selektor reprezentacije Slovenije.
-Slabo smo odigrale, imale smo previše grešaka. Sutra idemo dalje – rekla je Nina Jeriček.
-Veliko je zadovoljstvo nositi kapitensku traku ovakom mladom timu. Devojke su se super pokazale. Rezultat govori da smo zadovoljne – rekla je Jelena Popović, kapiten nacionalnog tima Srbije.
-Lepo je igrati u svom rodnom gradu. Zadovoljna sam prikazanom igrom i sutra idemo na pobedu -rekla je Jelena Živković.

Povezana vest:  Radnički dobio licencu za učešće u LŠ