Marko VujinDeset srpskih igrača za F4 EHF Lige šampiona

SEHA GAZPROM Južni tok liga u kojoj već godinama učestvuju srpski klubovi, pokazala je svoj kvalitet i prema broju ekipa koje će se naći u samoj završnici EHF Lige šampiona. Dva najbolje plasirana tima iz regularnog dela takmičenja u kojem su učestvovala i dva najbolja srpska kluba iz prošle sezone, mađarski Vesprem i makedonski Vardara, kao i četvrtoplasirani PPD Zagreb, izborili su plasman u četvrtfinale EHF Lige šampiona.Rivali Vojvodine i Radničkog, srpskih predstavnika u regionalnoj ligi, na žrebu u utorak od 12 časova saznaće protivnike u borbi za plasman na završni turnir EHF Lige šampiona u Kelnu 30. i 31. maja.
To praktično znači da je SEHA GAZPROM Južni tok liga ove godine nadmašila i najkvalitetnije evropske lige poput nemačke Bundeslige (Kil) i francuske LNH (PSŽ), koje imaju po jednog predstavnika.
PRVI ŠEŠIR: Kil (Nemačka – Marko Vujin), Barselona (Španija), Vive Tauron Kielce (Poljska) i Vesprem (Mađarska – Momir Ilić)
DRUGI ŠEŠIR: Vardar ( Makedonija – Strahinja Milić, Stefan Terzić, Dobrivoje Marković, Vladimir Petrić, Ilija Abutović, Alem Toskić), PIK Seged (Rajko Prodanović), PSŽ (Francuska – Mladen Bojinović) i PPD Zagreb (Hrvatska).
Ukupno 10 srpskih igrača u pet timova boriće se za plasman na završni turnir evropskog elitnog takmičenja.
Mečevi četvrtfinala igraće se u terminu od osmog do 12. aprila, odnosno, nedelju dana kasnije.

Povezana vest:  Kvalifikacije juniora u Novom Sadu