andrea lekic 1 srb danAndrea Lekić i Dragana Cvijić u konkurenciji za najbolji tim EHF Lige šampiona

Kao i u muškoj konkurenciji gde su dva srpska igrača nominovana za najbolju postavu Lige šampiona, u toku je glasanje za All star ženskog takmičenja u kome su takođe nominovane dve srpske igračice.
Drugu godinu uzastopno Evropska rukometna federacija organizuje glasanje za najbolju postavu ženske Lige šampiona. Nominovano je 45 igračica iz 18 zemalja i 12 klubova. Među njima su dve srpske igračice, Andrea Lekić (Vardar) na poziciji srednjeg beka i Dragana Cvijić (Budućnost) na poziciji pivota.
Glasanje je otvoreno do 3.maja na http://www.icy.at/ehf/CL_AllStarTeam2015W
Proglašenje najbolje postave biće tokom finalnog vikenda Lige šampiona u Budimpešti, 9.i 10.maja.
Zanimljivo je da će se upravo dve Srpkinje naći na protivničkim stranama u polufinalu Lige šampiona, pošto će u reprizi prošlogodišnje završnice 9.maja u „Laslo Pap Areni“ u Budimpešti zaigrati Budućnost i Vardar. Tada je Budućnost otišla u finale, a kasnije izgubila od Đera. Drugi polufinalni par ove sezone čine norveški Larvik i ruski Dinamo.
Skopski Vardar se drugi put uzastopno našao na završnom turniru, pošto je u izuzetno teškom četvrtfinalu eliminisao branioca trofeja i prvog favorita, mađarski Đer. Lider makedonskog tima, Andrea Lekić, prokomentarisala ishod žreba:
-„Nestrpljivo smo čekale žreb nakon teških mečeva sa Đerom i radosti zbog plasmana na završni turnir. Žrebom je odlučeno da polufinale igramo protiv Budućnosti, kao i prošle sezone. Lično za mene, smatram to finalom pre finala. U drugom paru, blagu prednost dajem Larviku jer ove godine igra odlično iako je i Dinamo prilično konstantan. Biće izuzetno teško. Svakako da želim obrnut ishod nego prošle sezone i borbu za trofej u finalu. Ono što je najbitnije od svega je da nam je forma u uzlaznoj putanji i da imamo još prostora za napredak.“
Prvi put posle osam godina, polufinale ženske Lige šampiona igraće se bez mađarskoog Đera koji neće biti u prilici da brani dvostruki uzastopni naslov osvajača Lige šampiona.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Hrvatska pobedom nad Francuskom na korak od polufinala