bask50god-002

BASK slavi 50 godina od osnivanja

Beogradski rukometni klub BASK Soko organizovaće u nedelju „Dan rukometa na Carevoj ćupriji“ i tom prilikom proslaviti 50 godina od osnivanja.
Manifestacija će početi u 9.15 utakmicom mlađih kategorija, nastaviće se mečevima veterana, a predviđena je i svečana ceremonija dodele priznanja svima koji su dali doprinos u 50-godišnjoj istoriji ovog kluba.
Sportski direktor BASK Sokola Miloš Knežević istakao je da klub ponosan na sve igrače, trenere, prijatelje kluba, ali sponzore koji su godinama učestvovali u radu.
-U BASK-u su ponikli velikani srpskog, jugoslovenskog, evropskog i svetskog rukometa. Srećan sam što ćemo moći da im se zahvalimo jer su popularisali svoj klub, ali i rukomet na svetskim, evropskim prvenstvima i na olimpijskim igrama, na kojima su učestvovali – rekao je Knežević na konferenciji za medije.
On je posebno zahvalio Rukometnom savezu Beograda i Rukometnom savezu Srbije (RŠ), kao i generalnom sekretaru RŠ Božidaru Đurkoviću, koji je karijeru počeo u BASK-u.
Prve rukometne korake u BASK-u počeli su bivši reprezentativci Goran Stojanović, Nenad Puljezević, Nikola Manojlović i Marko Ćuruvija, kao i Nemanja Subotić, koji je za reprezentaciju Australije igrao na poslednjim velikim takmičenjima.
Manifestacija će se završiti prvenstvenom utakmicom između prve ekipe BASK Sokola i SC Voždovac 2012, u 19. kolu Prve lige Centar.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije izgubile od Makedonije