matic danijelaRukometašiče Jagodine prve finalistkinje Kupa Srbije

Rukometašice Jagodine prve su finalistkinje Kupa Srbije. Ekipa trenera Zorana Ivića ubedljivo je pobedila Knjaz Miloš 38:21 (22:12) i sa puno samopouzdanja dočekuje finale u nedelju od 18,00 sati.
Tokom svih 60 minuta Jagodina je bila dominantna. Briljirala je na golu Kristina Georgijev i reperezentativka Srbije Dijana Radojević, koja je postigla 12 pogodaka. Standardno dobre bile su Danijela Matić i Tamara Georgijev. U ekipi Knjaz Miloša dobru partiju pružila je mlada golmanka Marija Karić, kao i Ana Kojić i Marija Todorović.
Slobodan Jedoksić, trener Knjaz Miloša:
-Mogli i smo i malo bolje da odigramo meč. Činjenica je da smo mogli da budemo efikasnije u napadu. Nismo uspeli da pratimo ritam Jagodine. Sve čestitike za ulazak u finale mom kolegi Iviću. Savest mi je mirna. Pokušali smo sve, ali nismo uspeli da uđemo u finale.
Zoran Ivić, trener Jagodine:
-Odigrali smo dobar meč i na visokom profesionalnom nivou. Devojke su sve ispoštovale što smo se dogovorili. Zadovoljan sam igrom i rezultatom. U finalu očekujem još bolju partiju moje ekipe i osvajanje Kupa Srbije. Bez obzira ko će nam biti protivnik, trudićemo se da odigramo najbolje do sada i radujemo se trofeju.
JAGODINA – KNJAZ MILOŠ 38:21 (22:12)
Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 200. Sudije: Antić i Jakovljević (obe iz Beograda)
Isključenja: Jagodina 2 minuta, Knjaz Miloš 2 minuta
Sedmerci: Jagodina 4 (2), Knjaz Miloš 4 (2)
JAGODINA: Milanović 3, Radojević 12, Vasić 3, Matić 5, Jevtić, K. Georgijev (16 odbrana), Stefanović, Kukić 5, Oljača (5 odbrana), Glišović 4, Radović 1, T. Georgijev 5.
KNJAZ MILOŠ: Kojić 4, Kostić 4, Denić, M. Tomić 3, K. Tomić 2, Nikolić, Rabata 2, Popović (4 odbrane), Đorđević, Simić, Tomković 1, Karić (8 odbrana), Grbić, Agatunović, Todorović 4, Stefanović 1.

Povezana vest:  JUNIORSKO SP JUŽNA KOREJA, Srpske juniorke devete