univerzitetska

Rukomet prvi put na Univerzijadi

Muška i ženska rukometna reprezentacija Srbije 4. jula putuju za Južnu Koreju gde će učestvovati na letnjoj Univerzijadi. Letnja Univerzijada 2015, održaće se od 3. do 14. jula u južnokorejskom gradu Gvangžu. Zahvaljujući organizatoru rukomet će se po prvi put naći u programu Univerzitetskih igara.

Reprezentacije Srbije na ovogodišnjoj letnjoj Univerzijadi predvodiće, Saša Marković i Živojin Maksić.

Povezana vest:  Dragićević pozvao 16 juniora pred mečeve protiv BiH

Momci su dobro podneli pripreme, iako je letnji period odmora posle sezone. Vrlo motivisano su ušli u ovaj projekat počev od kapitena Save Meštera. Idemo sa najvišim mogućim ambicijama za Koreju. Najopasniji rivali u borbi za visok plasman biće domaćin Koreja, Rusija, Mađarska i Turska – rekao je Saša Marković, koji je ulogu asistenta poverio Aleksandru Brkoviću.

Povezana vest:  Lacković napustio Vardar i prešao u Kil

Maksimalno smo iskoristili pripreme kako bi se što bolje taktički spremili za predstojeće utakmice. Devojke su pred sam početak priprema dosta i individualno radile na fizičkoj kondiciji. Cilj nam je da ostvarimo što bolji plasman. S obzirom da je u univerzitetskoj reprezentaciji dosta devojaka iz seniorske ekipe, Univerzijadu ćemo iskoristiti i kao pripreme za dalja takmičenja koja nas očekuju. Takođe, i ostale ekipe koje dolaze na Univerzijadu, dolaze sa dobrim timovima i sa istim ciljevima, ali mi ćemo dati svoj maksimum“, rekao je trener ženske univerzitetske reprezentacije Srbije, Živojin Maksić.

Povezana vest:  Miloš Kostadinović dobio ćerku Lenu