univerzijada zene slavlje

Bronzana medalja za žensku univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi u Južnoj Koreji

Pobedom selekcije Češke, rezultatom 23:18 (12:12) ženska univerzitetska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Univerzijadi koja se održava u Južnoj Koreji.
Tamara Georgijev je meč završila sa šest pogodaka, Dijana Radojević je postigla pet, a Jovana Risović je kao i svaki put, bila odlična na golu sa 12 uspešnih intervencija.

Povezana vest:  Matić: Mi smo favoriti, dokazaćemo to u kvalifikacijama

-Osvajanjem bronzane medalje na Univerzijadi, ostvaren je cilj sa kojim smo i došli. Osim rezulata u poslednjoj utakmici, tokom celog turnira smo pokazali dobru igru tokom celog turnira. Izuzetno jak turnir, na kome smo odigrali šest dosta teških utakmica protiv jakih reprezentacija. Ovaj turnir će nam dosta značiti za ostala takmičenja koja nas čekaju sa A selekcijom – izjavio je Živojin Maksić, trener univerizeteske reprezentacije Srbije nakon utakmice sa Češkom.

Povezana vest:  Srbija se plasirala na SP u Brazilu

-Bronzana medalja je veliki uspeh za ovu ekipu na jakom turniru, tokom kojeg nas je krasila najlepša i najborbenija igra. Sistem takmičenja je takav da sa jednim porazom od domaćina, ostali u igri za bronzu i nismo imali šansu da se borimo za zlato, a smatram da ova ekipa ima kvalitet za to – rekla je Jovana Risović, reprezentativka Srbije

Povezana vest:  Srpski timovi dobili rivale u evrokupovima