Handball the ball

Srpski klubovi dobijaju rivale u Evropi

Srpski predstavnici u Evropi naredne sezone dobiće protivnike na startu takmičenja u evropskim kupovima na žrebu koji će biti utorak od 11 časova u Beču. Srbiju će sa predstavnicima u EHF Ligi šampiona ukupno predstavljati devet timova u sezoni 2015/2016.
Srpski predstavnik u EHF Kupu, subotički Spartak, počeće evropsku avanturu iz drugog kola. Subotičani se nalaze među nosiocima, tako da će za rivala dobiti jednog od pobednika iz duela prvog kola.
Što se tiče naših predstavnika u Čelendž Kupu, Metaloplastika kreće iz trećeg kola, dok će kragujevački Radnički dobiti rivala u drugom kolu. Oba tima su u povlašćenim šeširima.
Kod žena, Jagodina započinje takmičenje u trećem kolu Kupa pobednika Kupova. Kao i prethodnih godina, vicešampionke Srbije neće imati lak zadatak jer će biti u drugom šeširu.
U EHF Kupu srpski predstavnik biće niška Naisa, koja se nalazi u povlašćenom šeširu za žreb drugog kola i za rivala će dobiti neku od slabije rangiranih ekipa.
Što se tiče Čelendž Kupa, Knjaz Miloš se nalazi u slabijem šeširu pred žreb trećeg kola, dok će od četvrtog kola startovati novosadska Minakva.
Žreb možete pratiti direktno putem linka https://www.youtube.com/watch?v=rKqoMFEmZtc

Povezana vest:  Bošković: Sve zasluge pripadaju mojim igračicama