Handball the ball

Juniorke Srbija pobedile Hrvatsku na startu SP

Ženska juniorska reprezentacija Srbije na najbolji mogući način debitovala je na velikim takmičenjima! Srpkinje su bile bolje od Hrvatske 24:20 (13:8) u meču prvog kola Evropskog prvenstva u Valensiji, prikazavši odličnu partiju svih 60 minuta.
Samo su u prvih pet uvodnih minuta Hrvatice bile dominantne (4:1), kada su Srpkinje zaigrale čvrsto u odbrani, a u napadu, vođene sjajnom Jovanom Kovačević, preokrenule rezultat u svoju korist. Serijom 11:2, izabranice Vlade Šimičića došle su do maksimalnih +6 – 12:6, golom Tamare Agbabe. Hrvatice su bile bez gola čitavih 14 minuta, a do kraja poluvremena, postigle su samo jedan gol iz igre – 13:8.
Iskusnija na velikim takmičenjima, hrvatska ekipa nije se predala. Došle su Hrvatice do -2 u 44. minutu (16:14), ali je tada na scenu stupila sjajna Mrijana Karić, koja je zaustavila tri sedmerca, i tako zadržala Srbiju u vođstvu. Ubrzo se i napad stabilizovao, a sjajna Kovačević sa dva pogotka praktično slomila otpor rivala do 53. minuta (19:17 – 21:17).

Povezana vest:  EP 2016, Nemačka u finalu EP pobedom posle produžetaka nad Norveškom

Posle uvodne pobede, trener Vlada Šimičić, bio je više nego zadovoljan viđenim:

– Ponosan sam, s obzirom da je ovo bio naš debi na velikim takmičenjima. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, a u nastavku je bilo teško igrati jer smo stalno bili sa igračem manje ili dva. Imali smo puno isključenja, ali smo pokazali karakter. Presrećan san.

Povezana vest:  Andjela Janjušević i Momir Ilić najbolji srpski rukometaši u 2015. godini

Kako protiv Dankinja?

– Odmorićemo se danas, a sutra ćemo pričati o narednom rivalu. One su favoriti, treće na svetu u ovoj generaciji, ali daćemo sve od sebe.

Narednu utakmicu naše reprezentativke igraju sutra 24. jula od 15.00h