Reprezentacija kadeti Rusija1

Kadeti Srbije pobedili Južnu Koreju

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije u 2. kolu grupe „A“ na Prventsvu sveta, pobedila je Koreju 29:27 (13:13) u ruskom gradu Ekaterinburgu. Bila je to utakmica u kojoj je briljirao golman Dejan Milosavljev koji je predvodio svoj tim do prvog trijumfa na šampionatu sveta. Slabo su krenuli mladi „orlovi“ i već u 11 minutu gubili sa 2:6. Ipak, uspeli su izabranici Nikole Markovića da se vrate u meč i u 16 minutu približe Koreji na 6:7. I taman kada smo pomislili da ćemo povesti, Koreja pravi plus 4 (6:10). U tom preriodu mnogo je bilo tehničkih grešaka naših kadeta, koji nisu uspevali da nadigraju duboku zonu 3-3. Ali, sjajni Dejan Milosavljev, koji je zaustavio par šuteva vraća nas u igru i dolazimo na 9:10, da bi posle još jednog pada u igri, na poluvreme otišli sa nerešenim rezultatom 13:13. Najveću zaslugu za ovaj rezultat imao je mladi čuvar mreže Milosavljev, koji je odbranio 13 šuteva.
U drugom poluvremenu, taktički smo dobro igrali i posle par uvodnih minuta, prvu osetniju razliku imali u 45 minutu 20:18. Igralo se tada gol za gol. Koreja se približila na 20:22, imali smo četiri igrača u polju, ali tada opet fenomenalni Milosavljev brani dva uzastopna šuta. Do kraja meča uspeli smo da održimo razliku i ostvarimo trijumf. Posle duela, nastalo je veliko slavlje, koje su kadeti proslavili sa malobrojnom publikom, koja ih je bodrila svih 60 minuta. U ekipi nije bilo Nikole Arsenića koji ima stomačinih tegoba. Po rečima trenera Nikole Markovića, čim se oporavi vraća se u reprezentaciju. Njega je zamenio čuvar mreže Luka Stanojlović.
Nikola Marković, trener kadetske reprezentacije Srbije izjavio je nakon utakmice: -Veoma važna pobeda za nas. Loše smo otvorili utakmicu, ali uspeli smo da trijumfujemo. Ovaj duel izneo je na leđima golman Dejan Milosavljev. Evidentno da je iskustvo koje treba da imaju neki igrači, ne poseduju. Pohvalio bih Rakociju, Ranisavljevića i Jovanovića koji su u poslednjih 10 minuta uspeli da sačuvaju hladnokrvnost i tako smo uspeli da upišemo prva dva boda na prvenstvu. Čestitam svim momcima na borbenosti. Nadam se da smo jedan korak bliže osmini finala.

Povezana vest:  Kolubara protiv Zvezde u polufinalu Kupa Srbije

Dvorana: „Uralian“. Gledalaca: 150. Sudije: Honda i Tabuči (obojica iz Japana)
Sedmerci: Srbija 2 (1), Koreja 5 (4)
Isključenja: Srbija 16 minuta, Koreja: 8 minuta
SRBIJA: Milosavljev (20 odbrana), Jurakić, Kurteš 3, Stojanović, Kljajić 3, Damjanović, Ratković 1, Kilibarda 1, Radovanović 3, Rakocija 5, Potpara 1, Milićević 2, Gačević, Jovanović 7, Ranisavljević 3, Stanojlović,
KOREJA: Lim 2, Song, M. Kim, Seo, T. Kim 3, D. Park 3, S. Park, K. Park 3, Jung 2, J. Kim 1, Jeong, Li, Jeon 4, Kang 5, J. Kim 4, J. Park.

Povezana vest:  Titulu Prvaka Srbije su poneli dečaci Novog Beograda i devojčice Slovena iz Rume

Naredni meč kadeti igraju u utorak, 11. avgusta sa selekcijom Mađarske od 13,00 sati po lokalnom vremenu.