kadeti sp ekipa

Kadeti Srbije poraženi u osmini finala SP

Kadetska rukometna reprezetacija Srbije, poražena je u osmini finala na Svetskom prvenstvu u Rusiji od selekcije Španije 19:25 (8:9). Dečaci rođeni 1996 godine i mlađi, predvođeni trenerima Nikolom Markovićem i Srđanom Rundićem ostvarili su cilj, koji su sebi dali pred put u Ekaterinburg. Borili su se „orlići“ svih 60 minuta protiv „crvene furije“ i ostavili su srce na terenu! Kadetima sledi razigravanje za plasman od 9 do 12 mesta.
U prvom poluvremenu, sjano su mladi rukometaši igrali. Taktički dobro u odbrani i napadu. Dobri na golu, prvo Milosavljev, a onda i Stanković, koji je prosto začarao mrežu, tako da španci u poslednjih 10 minuta prvog dela igre nisu mogli da postignu pogodak. Maestralno je napad predvodio Arsenić. U drugom delu igre, tačnije do 35. minuta vodili smo sa golom razlike (12:11), a onda smo napravili par tehničkih grešaka, tako da je Španija povela, i do kraja zadržala razliku i plasirala se u četvrtfinale svetskog prvenstva u Ekaterinburgu.
-Počeli smo da padamo pred kraj prvog poluvremena. Kvalitet igrača reprezentacije Španije je veći od našeg, jer oni igraju u španskim ekipama po 60 minuta, a naši momci malo u postavama superligaških timova. Švedska, Mađarska, Španija, realno su bolje od nas. Mi smo prebacili plan, kada je u pitanju ovo svetsko prvenstvo. Jovanović je istegao mišić na prošloj utakmici sa Čileom i posle prvog šuta osetio je bol, tako da ga nisam više ubacivao u igru. Najveća moja zamerka ovim reprezentativcima je što sve olako shvataju. Odnos prema sportu, odnosu prema igri, a i nedisciplina je takođe prisutna. Ne slušaju savete sa klupe. Najveći problem je to. Ne možemo napraviti dobar kolektiv. Uvek ima dva tri igrača koji štrče. Ali, mi smo još uvek na dobro putu, ali mnogo treba da se radi na tim segmentima. U ponedeljak, 17. avgusta nas očekuje još jedna utakmica. Cilj je damo svoj maksimum i da pobedimo, bilo koji protivnik da je, i obradujemo naciju – izjavio je posle utakmice Nikola Marković, trener kadetske reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Španija bolja od Srbije u Alikanteu

Dvorana: „Uralian“. Gledalaca: 100. Sudije: Bethman i Capelopulos(obojica iz Grčke)
Sedmerci: Srbija 4 (2), Španija2 (1)
Isključenja: Srbija8 minuta, Španija: 6 minuta
SRBIJA: Milosavljev (4 odbrane), Jurakić, Kurteš 1, Stojanović, Kljajić, Damjanović3, Ratković, Radovanović, Rakocija7, Potpara 2, Milićević 2, Gačević, Jovanović, Ranisavljević,Arsenić4, Stanojlović (7 odbrana).
ŠPANIJA: Moron, Bazan 4, Dušenbajev 5, Markez 2, Folkues, Kastro, Alonso Fernandez, Oliver, Nieto, Ledo Mendez, Rio Iglesijas 3, Odriozola 1, Toriko 2, Fernandez Fernandez 5, Martinez 2, Mendez 1.

Povezana vest:  Istraga protiv predsednika IHF zbog korupcije