rukometasice kzn-nov-2015

Rukometašice na Internacionalnom turniru u Brazilu

U sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje se u decembru održava u Danskoj, ženska seniorska reprezentacija Srbije, u okviru EHF nedelje, od 25. do 29. novembra učestvovaće na Internacionalnom turniru u Brazilu. Rivali izabranica selektora Saše Boškovića biće selekcije Brazila, Slovenije u Argentine.

Po završetku turnira u Brazilu, reprezentativke Srbije putuju za Dansku gde će učestvovati na XXII Svetskom prvenstvu. Naše reprezentativke takmičenje počinju u grupi A, gde će se za dalji plasman boriti sa Danskom, Crnom Gorom, Mađarskom, Tunisom i Japanom. Na prethodnom SP, koje se održalo u Beogradu, selekcija Srbije je osvojila srebrnu medalju.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Bojinović proslavio rođendan

Saša Bošković, selektor reprezetacije Srbije

Približava nam se SP. Narednih dana ćemo svi biti na okupu. Devojke su sve zdrave, sem Sanje Rajović, koja neće ići u Brazil jer je čekaju još neke kontole. Ona će nam se priključiti u Danskoj. U Brazlu nas čekaju tri teške utakmice. U Dansku idemo sa ciljem da ostvarimo svoj san, a to je Olimpijska viza. I u Danskoj nas čeka teška grupa ali pokazali smo do sada da možemo.

Biljana Bandelier, reprezentativka

Povezana vest:  Sastanak učesnika Evorpksog prvenstva za rukometašice

Ovo je možda moja poslednja godina bavljena rukometom. To mi je dodatni motiv, jer bi to bio najlepši završetak karijere, učešće na Olimpijadi. Poznajemo ekipe koje nas čekaju na oba turnira i daćemo sve od sebe da napravimo najbolji rezultat.

Ana Kačarević, reprezentativka
Idemo na poslednju proveru u Brazil. Moja povreda je sanirana tako da se zahvaljujem na ukazanom poverenju RSS. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu.

Dijana Števin, reprezentativka

Čeka nas Brazil da se što bolje uigramo. Bitno je da sve imamo veliku želju i to nam dosta znači.

Povezana vest:  Jokanović odredio spisak juniorske reprezentacije

Rukometašice put Brazila i Danske ispratila je i direktorka marketinga kompanije Đak Sport Ana Belanović, dugogodišnji sponzor Rukometnog saveza Srbije, koja je u ime sponzora rukometašicama poželela puno uspeha na Svetskom prvenstvu.

RASPORED UTAKMICA – Brazil/ live prenos na SportTV:

Petak, 27.11
19:15h – Brazil – Slovenija
21h – Srbija – Argentina
Subota, 28.11
11:50h – Srbija – Slovenija
13:50h – Brazil – Argentina
Nedelja, 29.11
10:30 – Argentina – Slovenija
12:30 – Brazil – Srbija