darko stanic srb hrv (1)

Stanić završio reprezentativnu karijeru

Najbolji srpski rukometni golman Darko Stanić, posle eliminacije u prvoj fazi šampionata Evrope u Poljskoj, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru.
-Kada sam odlazio prošli put, tražio sam odmor, kako bi na sve pogledao iz drugog ugla. Vratio sam se jer su ljudi mislili da mogu da pomognem, ali i zato što imam osećaj, dužnost i to volim. Otišao sam prirodnim putem, ovo je moj zvanični oproštaj. Dao sam što sam imao. Ne vidim da to moje davanje nešto menja na terenu u ovom trenutku. Treba da dođe neko drugi sa novom energijom i nekom novom iskrom – izjavio je Stanić za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).
Najzaslužniji za osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Evrope u Beogradu 2012, kada je dobio nadimak “Ministar odbrane“, istakao je da je njegova reprezentativna karijera bila bolna, teška, ali i slatka.
-Kada se boriš za državu, kada su porazi, kada je mnogo poraza, a malo pobeda, to moraš da trpiš dostojanstveno. Sama bitka i ulog u toj bici je sam po sebi vredan. Bez nje bih se tek osećao prazno. Taj poraz, opet, ispunjava – poručio je 38-godišnji čuvar mreže.
On je karijeru počeo u rodnom Mojkovcu, potom je branio za Lovćen, Crvenu zvezdu, Koper, metalurg, Bitighajm i Rajn Nekar Leven.

Povezana vest:  Francuska u finalu sa Švedsko