momir ilic vesprem

Nastavlja se EHF Liga šampiona: Srpske tobdžije među najboljima

Utakmicom u Zagrebu između domaćeg PPD Zagreb i francuskog Pari Sen Žermena, nastavlja se EHF Liga šampiona za muškarce. Srpski šampion, novosadska Vojvodina, završila je takmičenje kao petoplasirana ekipa u grupi C, upisavši i dve pobede na svom debiju u elitnom klupskom takmičenju, ali domaći ljubitelji rukometa imaju puno razloga da isprate sezonu do kraja, koja će biti završena spektaklom – EHF F4 turnirom u „Lankses Areni“ u Kelnu 28. i 29. maja.
Srpski internacionalci bili su peti po brojnosti na startu sezone (44), a osim broja, naši asovi se ističu i golgeterskim sposobnostima. To ne bi trebalo da čudi, s obzirom da je nekadašnji kapiten nacionalnog tima, levi bek mađarskog Vesprema Momir Ilić, već dve sezone zaredom osvajao „zlatnu loptu“ namenjenu najboljem strelcu EHF Lige šampiona.
Među TOP 50 strelaca, jedino je Danaca (7) više nego Srba (6). Pivotmen beloruskog Meškova, Rastko Stojković, trenutno se nalazi na sedmom mestu (65 golova), Momir Ilić je na poziciji 11 (58), a srednji bek norveškog Elveruma,Luka Mitrović, na mestu niže (57). Reprezentativno desno krilo Darko Đukić se nalazi na 19. mestu (Bešiktaš, 52 gola), desni bek Kila Marko Vujin je na deobi 27. mesta sa 49, a prvi strelac novosadske Vojvodine, Filip Marjanović, sezonu je završio sa 42 postignuta gola na 42. mestu.
Među dvadeset nacionalnosti u TOP 50 liste strelaca, nalaze se i po četvorica Mađara, Norvežanina i Rusa. Po tri predstavnika ima Slovenija, Španija i Švedska, a tu su i dva Nemca, Portugalca, Švajcarca i Poljaka. Konačno, među 50 najboljih strelaca nalaze se i reprezentativci Makedonije, Austrije, Belorusije, Tunisa, Letonije, Turske, Ukrajine i Slovačke.
TOP 10 STRELACA EHF LIGE ŠAMPIONA POSLE 10 ODIGRANIH MEČEVA:
1. Mikel Hansen (Danska, PSŽ) 75
2. Dean Bombač (Slovenija, PIK Seged) 73
3. Janko Božović (Austrija, Metalurg) 71
4. Kiril Lazarov (Makedonija, Barselona) 68
… Kristijan Malmagro (Španija, La Rioha) 68
6. Barus Puhovski (Belorusija, Motor Zaporožje) 66
7. Rastko Stojković (Srbija, Meškov Brest) 65
8. Andre Limbo (Elverum, Norveška) 64
… Gabor Čašar (Mađarska, Kadeten Šafhauzen) 64
10. Dmitri Kovalev (Rusija, Čehovski Medvedi) 63

Povezana vest:  Žeravica posetio rukometaše u Španiji