Handball the ball

Prvenstvo grada u rukometu počinje 23. februara

Prvenstvo grada u rukometu pocinje 23. februara u Hali sportova i SC „Dynamic“, a gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak je rekao da se na tom takmičenju očekuje učešće oko 800 takmičara.
On je istakao da je školski sport jedan od glavnih ciljeva predviđenih Nacrtom strategije o sportu za period od 2015. do 2018. godine i prioritet u radu Sekretarijata za sport i omladinu.
-Upravo takmičenja u okviru školskog sporta utiču na njegovu promociju i razvoj. Na ovom takmičenju očekuje se učešće oko 800 takmičara, što dovoljno govori o njegovoj masovnosti – rekao je Gak, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
On je podsetio da je u saradnji sa Sportskim savezom Beograda i Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta izvršeno više od 1.500 besplatnih pregleda dece, čime je omogućeno da se učenici pre svega bezbedno bave sportom.
-Ponosni smo na Sportski savez Beograda i sve gradske granske saveze koji na najbolji način utiču na razvoj školskog sporta – istakao je Gak i pozvao građane da prisustvuju Prvenstvu grada u rukometu i pruže podršku takmičarima.
U saopštenju se navodi da je to takmičenje organizovano za mušku i žensku konkurenciju i to za starije razrede osnovnih škola i za srednjoškolski uzrast. 
Pravo učestvovanja imaju pobednici opštinskih takmičenja sa svih 17 gradskih opština, a finalni suret zakazan je za 16. mart u SC „Šumice“. Prvenstvo grada u rukometu biće održano u organizaciji Sportskog saveza Beograda i Rukometnog saveza Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Povezana vest:  Đurković: Dvorane će napuniti dobre igre Srbije