stefanek kzn partizan
Zlatni Štefanek: Biću na balkonu i posle Rija
 
Svetski prvak u rvanju Davor Šefanek izjavio je danas da je titulom na šampionatu u Taškentu ostvario samo deo sna, a da je drugi odličje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.
-Dvadeset tri godine sam čekao na ovo, jedan deo sna sam ostavrio, bio sma šampion u juniorskoj konkurenciji, ali mi je nakon toga uvek nešto nedostajalo da osvojim trofej među seniorima. Pre finala sam rekao – sad ili nikad. Drugi deo mog sna je medalja u Riju. Ako budemo radili kao do sada, verujem da ćemo se pnovo videti na balkonu i 2016. godine – rekao je Štefanek na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
Štefanek je juče prisustvao dočeku ispred gradske Skupštine, kome su prisustvovali košarkaši, koji su u nedelju osvojili srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Španiji i ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu, zlatna na prvenstvu sveta u Granadi.
-Čast mi je što sam juče bio na balkonu sa košarkašima i reprezentacijom Srbije u streljaštvu. Mislim da sam prvi rvač koji je imao to zadovoljstvo. Nadam se da će i ostalim takmičarima u pojedinačnim sportovima biti priređivani takvi dočeci – dodao je Štefanek.
Njegov trener Sreten Damjanović rekao je da je Štefenak od malena pokazivao da će biti uspešan rvač.
-Davor je prvi put u salu za rvanje ušao sa šest godina, a njegov otac, ujak i stric su takođe bili dobri u ovom sportu. Sećam se kada je počinjao da trenira, da sam jednom ušao u njegovu sobu i zatekao ga kako spava u rvačkom dresu. Tada sam prvi put pomislio, ovaj mali će biti prvak sveta – rekao je je Damjanović.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije (RSS) Željko Trajković istakao je da Štefanek biser srpskog rvanja.
-Davor je uvek bio svetski talenat, prognozirali su mu titule, sada su mu se u seniorskoj konkurenciji konačno poklopile sve kockice – talenat, želja, borbenost i koncentracija. Naš cilj za budućnost je jasan, idemo do medalje i u Riju – rekao je Trajković.
On je dodao da rvanje na prostorima bivše Jugoslavije nije u krizi i podsetio da su srpski i hrvatski takmičari u poslednjih 10 godina osvojili ukupno 16 medalja.
Taj rezultat je nazvao spektakularnim i dodao da se konkurencija znatno pojačala nakon raspada ŠSR-a.
-Rvački savez Srbije nema nijednog sponzora, a funkcioniše veoma dobro, što je zasluga države i kvalitetne organizacije sporta. Takođe mnogo nam znači i program Olimpijskog komiteta Srbije iz kojeg se crpe sredstva za pripreme – rekao je Trajković.
Potpredsednik RSS Rajko Baltić istakao je da je Štefanekova medalja primer za sve druge srpske rvače.
-Svi smo bili optimisti pred odlazak u Taškent i zaista sam verovao u osvajanje medalje. Naš savez ima kontinuitet kvalitetnog rada, a rezultat toga je briljantan način na koji je Štefanek došao do titule – poručio je Baltić.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages
Povezana vest:  PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE ZA ST. PIONIRE, Pioniri odlični na strunjači