viktor nemes

EP DO 23 GODINE, POLJSKA

Nemešu zlatna medaja, Stankiću drugo mesto

Reprezentativac Srbije u rvanju Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 75 kilograma u grčko-rimskom stilom na Evropskom prvenstvu za takmičare do 23 godine u poljskom Valbžihu. U kategoriji do 85 kilograma Vladimir Stankić je osvojio srebrnu medalju u
Nemeš je u osmini finala bio bolji, na poene od Austrijanca Lukasa Staudačera a u četvrtini finala savladao je reprezentativca Moldavije Petru Sevčuica. U polufinalu Nemeš je bio neprikosnoven u duelu sa Šveđaninom Bogdanom Kourinoiem (9:0). Prvi poen na Šampionatu, što je bilo nedovoljno za pobedu nad Nemešom ostvario je Belorus Kazbek Kilou.

Povezana vest:  Beograd ponovo domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Nemeš je bio vise nego ubedljiv na ovom takmičenju a odličan je bio Nađ Tamaš koji je prvog dana takmičenja završio na petom mestu.

Dugu medalju za Srbiju osvojio je Vladimir Stankić koji je, ovoga puta, morao da se zadovolji sa drugim mestom.

I Stankić je, kao I Nemeš imao sreće da krene takmičenje od osmine finala. U prvom kolu Stankić je pobedio Hohu Hahidzea iz Belorusije (8:4) u četvrtini finala Stankić je savladao Gruzijca Shalvu Khachidzea (9:0) a u polufinalu je bio bolji od Poljaka Kristijana Formela (2:1).

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Živanović: Trebalo je da pobedim u finalu

U borbi za zlatnu medalju Stankić je izgubio od Denisa Kudla iz Nemačke sa 8:0.

PHOTO: ATAImages