stefanek gedza 2012

SP U RVANJU LAS VEGAS

Počinje borba za titule i olimpijske norme

 

U Las Vegasu 7. septembra počinje Svetsko seniorsko prvenstvo u sve tri rvačke discipline – rvanju za žene i muškarce u slobodnom stilu i grčko rimskom stilu. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati sedmorica reprezentativaca – šestorica u grčko rimskom i jedan u slobodnom stilu.

Sastav Srbije: Grčko rimski stil – Kristijan Fris (do 59 kg), Davor Štefanek (do 66 kg), Aleksandar Maksimović (do 71 kg), Viktor Nemeš (do 75 kg), Petar Balo (do 80 kg) i Dejan Franjković (do 85 kg). Slobodni stil – Zaur Efendijev (do 74 kg).

Povezana vest:  Željko Trajković: Katastrofalna odluka MOK-a

U kategoriji do 66 kilograma prvo mesto i zlatnu medalju od prošle godine brani Davor Štefanek a pored njega najviše šanse za osvajanje jedne od medalja imaju Kristijan Fris i Aleksandar Maksimović u grčko rimskom stilu. U slobodnom stilu  Zaur Efendijev prošle godine je bio 10 što ga stavlja u grupu kandidata za osvajanje jedne od medalja. Preostala trojica rvača Srbije Nemeš, Franjković i Balo, u zavisnosti od žreba mogu da iznenade.

Srpski tim je u “Grad poroka” otišao još 27. avgusta na aklimatizaciju i nemamo nikakve dalje informacije a i na sajtu Rvačkog saveza Srbije nema informacija (ni da su otišli). Ali… Pošto na SP u Vegasu počinje borba za olimpijske norme pretpostavka je da će to biti jedno od masovnijih Šampionata i da će konkurencija biti “paklena” tako da srpske borce očekuju teške borbe.

Povezana vest:  Kareljin odlikovan Ordenom Svetog Save

 

RASPORED BORBI

7. septembar – Grčko rimski: do 66 kg, do 75 kg i do 98 kg. (Štefanek, Nemeš)

8. septembar – Grčko rimski: do 59 kg, do 71 kg, do 80 kg i do 130 kg. (Fris, Maksimović, Balo)

9. septembar – Grčko rimski: do 85 kg. Žene: do 48 kg, do 53 kg i do 69 kg. (Franjković)

Povezana vest:  KREĆE PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Spartak dočekuje Partizan u prvom kolu

10. septembar – Žene: do 55 kg, do 58 kg, do 63 kg, do 75 kg. Muškarci slobodni stil: do 65 kg.

11. septembar – Žene: do 60 kg. Muškarci slobodni stil: do 61 kg, do 86 kg i do 97 kg.

12. septembar – Muškarci slobodni stil: do 57 kg, do 70 kg, do 74 kg i do 125 kg. (Efendijev)

Eliminacije počinju u 10 časova dok su finala na program od 18,30 (sem prvog dana od 19,30) po lokalnom vremenu (vremenska razlika sa Srbijom 9 sati.)

PHOTO: ATAImages