bar mira zeljko ivana jpgIvana Maksimović završila pripreme u Baru

Strelac Ivana Maksimović, reprezentativka „Akademije Maksimović“ srebrna sa OI u Londonu 2012. završila je pripreme na novom strelištu u Baru!
– Moj trener Mira Maksimović i ja provele smo, sa još nekoliko strelaca iz zemalja u regionu, prekrasnih sedam dana u Baru – kaže Ivana Maksimović.- Imali smo izvanredne, evropske, uslove na strelištu za vezdušno oružje ali i u zatvorenom strelištu za MK oružje na 50 metara u klubu „Mornar“ iz Bara. Veliko hvala našem prijatelju, svetski priznatom streljačkom stručnjaku Željku Todoroviću na pozivu i gostoprimstvu, a da nam boravak u Baru ostane u još lepšoj uspomeni pobrinuo se i „Cakan sport“.
Ivana Maksimović je sezonu počela sjajno, evropskom bronzom u Moskvi vazdušnom puškom i srebrom sa Svetskog kupa u Fort Beningu takođe vazdušnom puškom. Srpske strelce ove sezone očekuju još tri Svetska kupa u Minhenu (4 – 13. jun), Mariboru (13 – 21. jun) i Pekingu (1 – 7. jul), a najvežniji ispit biće Šampionat sveta (sve discipline) u Granadi od 6. do 20. septembra na kome će se vaditi prve olimpijske vize za Rio.
– Dobri plasamani i olimpijske vize u Granadi su nam ove godine u prvom planu i sve je podređeno tome, pa i ove pripreme – dodala je Ivana Maksimović.- Sezonu MK oružjem počinjemo 26. aprila prvim Kupom SS Srbije u Novom Sadu. U sprovođenju programa imamo veliku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije, OKS i Streljačkog savaza Srbije i na tome im, u ime svih strelaca i trenera, još jednom zahvaljujem.

Povezana vest:  Pozdrav stotoj medalji iz Karataša!