streljastvo sinisa masovic

Može li da se ispravi nepravda prema ličnim trenerima?

U raspravi na redovnoj godišnjoj Skupštini Streljačkog saveza Srbije u Beogradu pokrenuta je inicijativa da se, kroz dopune i izmene Zakona o sportu i Uredbe o nacionalnim priznanjima, ispravi nepravda kako bi se ubuduće nagrađivali i „direktni proizvođači“ šampiona – lični treneri.
O tome su govorili trener evropske šampionke pištoljem Bobane Veličković, Boban Marković iz Bora i ugledni gost na skupštini dr Dane Korice specijalni savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara.
– Lični treneri su u sportu ono što su inženjeri u fabrikama, oni nose proizvodnju, kreiraju vrhunske proizvode i donose rezultate – rekao je dr Dane Korica. – Ovo je, inače, veoma osetljivo pitanje, prema mnogima je učinjena nepravda i nadam se da će komisija koja je formirana imati sluha za ljude koji su dali veliki doprinos u svakom uspehu srpskih sportista.
Siniša Mašović predsednik SS Srbije je istakao da je u prošloj godini srpsko streljaštvo zabeležilo izuzetne rezultate i da je osvojena 31 medelja na Prvenstvima Evrope, Svetskim kupovima, finalu Svetskog kupa, Univerzijadi i Mediteranskim igrama. Čestitao je strelcima, trenerima i sportskim radnicima u klubovima na ovim uspesima. Posebno se zahvalio svim zaposlenima u SS Srbije na samopregornom radu i požrtvovanju i kada su plate kasnile po nekoliko meseci. Istakao je i veliku podršku programima SS Srbije Ministarstva omladine i sporta Srbije, OKS, i sponzorima Iliju i EPS.
– Ako se po jutru dan poznaje i ova godina će biti uspešna jer smo je počeli sa tri evropske medalje i četiri trofeja na Svetskom kupu u SAD – konstatovao je Siniša Mašović.- Na putu smo da konačno rešimo i probleme koji su izuzetno opterećivali naš rad. Pokrenuli smo sudski postupak za naplatu dugovanja od 47.187 evra od dužnika koji taj novac nisu uplatili Evropskoj streljačkoj konfederaciji za kotizacije sa EŠ 2011. kao i protiv korisnika našeg poslovnog prostora u Kosovskoj 9 koji je sudski iseljen u aprilu i moraće da nam plati 26.500 evra. Takođe, uz ogromnu pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije borimo se da dobijemo odborenje za gradnju skromnog nacionalnog trening centra na Carevoj ćuprija. Do 1. maja isplatićemo i dug iz 208. od 12.500 evra za nagrade Stevanu Pletikosiću, Jasni Šekarić, Lidiji Mihajlović, Nemalji Mirosavljevu, Damiru Mikecu, selektoru Zoranu Stojiljkoviću i treneru Ivanu Kvasnevskom.
Sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović je istakao da je preuzeo kormilo reprezentacije posle velikih uspeha i da ga to obavezuje i motiviše da se nastavi sa dobrim rezultatima:
– Nama su ciljevi ove godine dobri plasmani na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u avgustu, gde ćemo imati dvoje takmičara što je veliki uspeh, ali i osvajanje olimpijskih kvota za Rio i svetskih medalja na Šampionatu sveta u Granadi u septembru – naglasio je Pejović.- Stvorili smo dobru atmosferu oko reprezentacije, stručni štab i ja imamo odličnu saradnju sa klubvima i ličnim trenerima. Posle Rija, moramo da podmladimo reprezentaciju a do tada ćemo polako uvoditi mlađe u naciionalni tim i kaliti ih.
Dalibor Fatić, delegat kluba Novi Beograd Ušće je u raspravi rekao da bi kancelarija saveza morala bolje da radi i da su cene municije i dijabola iz magacina SS Srbije neopravdano visoke naglasivši da nije u pitanju zlonamerna, već konsktruktivna kritika.
– Naša koncepcija razvojnog programa predviđa pomoć klubovima i ulaganje u mlade strelce i, siguran sam, neće biti samo deklarativna već ćemo se potruditi da stvaranjem povoljnijih uslova za nabavku opreme, oružja i municije konkretno pomognemo ovaj veoma važan deo streljačkog sporta – obećao je Siniša Mašović.
Predsednik Streljačkog saveza Beograda Mile Đapić izabran je za člana Upravnog odbora SS Srbije, kao drugi predstavnik izborne jedinice Beograd. Od 20 klubova Beograda, delegate je imalo 16, za Đapića je glasalo 15, protiv je bio jedan. Na Izbornoj skupštini SS Srbije u aprilu prošle godine iz izborne jedinice Beograd, koja ima pravo na dva člana UO SS Srbije izabran je jedan (Vitomir Homan), pa je glasanje za drugog obavljeno na ovoj Skupštni. Sada je Upravni odbor od 11 članova kompletiran –predsednik: Siniša Mašović, potpredsednici: Nebojša Relić i Obrad Stevanović, članovi: Vitomir Homan, Milan Parezanović, Zoran Tošić, Miomir Spasojević, Siniša Veljković, Željko Lazić, Boško Zorić i Mile Đapić.

Povezana vest:  Arsović, Mirosavljev i Mađar Šidi pobedili u duelnom gađanju posle EŠ i osvojili 6.000 evra!