ZORANA ARUNOVIC KANDIDATZorana Arunović kandidat za Sportski komitet ISSF

Zorana Arunović, srpska reprezentativka u streljaštvu (pištolj) kandidat je za člana Sportskog komiteta Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) saopšteno je u sedištu ISSF u Minhenu.
Arunovićevu je predložio Streljački savez Srbije i našla se na listi od ukupno 13 vrhunskih strelaca od kojih će učesnici Šampionata sveta u Granadi od 8. do 18. sepembra izabrati četiri člana Sprotskog komiteta. Svaki strelac (samo seniorska konkurencija) glasaće na posebnom listiću, za četiri imena i čevorica ili četvoro kandidati sa najviše glasova postaće članovi Sportskog komiteta ISSF. Tri člana i predsednika odrediće Izvršni komitet ISSF na prvom sastanku posle Šampionata sveta.
Kandidati su, uz Zoranu Arunović i Naser Al Atija (Katar- glineni golubovi),. Adhinav Bindra (Indija – puška), Marko de Nikolo (Italija – puška), Klement Fahouri (Sengelal – glineni golubovi), Jing Oh Jin (Kireja – pištolj), Henri Jungahenel (Nemačka – puška), Vasili Mosin (Rusija – glineni golubovi), Suzan Natraš (Kanada – glineni golubovi), Gundegma Otrijad (Mongolija – pištolj), Zuzana Rehak Štefecekova (Slovačka – glineni golubovi), Nino Salukvadze (Gruzija – pištolj) i Alehandra Zavala Vaskez (Meksiko – pištolj).
Zorana Arunović (27), diplomac Filološkog fakulteta u Beogradu (ukrajinski, engleski, ruski), je predsednik komisije OKS „Žene i sport“. Bile je četvrta i sedma na OI u Londonu 2012. Sa Šampionata sveta ima zlato vazdušnim i srebro MK pištoljem iz Minhena 2010, a kao juniorka bila je prvakinja sveta MK pištoljem u Zagrebu 2006. Ima mali srebrni kristalni globus iz finala Svetskog kupa u Minhenu prošle godine. Na Svetskim kupovima osvojila je dva zlata, četiri srebra i tri bronze.
Bila je evropska juniorska šampionka u Moskvi 2006. vazdušnim pištoljem.
Ima dva zlata i jedno srebro sa Mediteranskih igara.
Sa seniorskom reprezentacijom je osvojila svetsko ekipno zlato 2010. u Minhenu MK pištoljem i bronzu u juniorskoj reprezentacije vazdušnim pištoljem na SP u Zagrebu 2006. Ima i tri seniorska evropska ekipna zlata (Meraker 2010, Breša 2011. i Odenze 2013) i jedno juniorsko iz Moskve 2006.
Član Sportskog komiteta Evropske streljačke konfederacije (ESK) je Jasna Šekarić proslavljena srpska olimpijka. Izabrana je Osijeku u toku Prvenstva Evrope MK oružjem 2013.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpski kvintet na finalu Svetskog kupa