andrea arsovic 2011 2

Arsović: Bolji završetak sezone nisam mogla ni da sanjam

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović izjavila je danas da je osvajanje srebrnog kristalnog globusa u finalu Svetskog kupa u Azerbejdžanu kruna na sjajnu sezonu.
Arsovićeva je u 2014. godini osvojila pojedinačno srebro i ekipno zlato na šampionatu Evrope, dok je na prvenstvu sveta u Granadu osvajanjem petog mesta postala prva srpska sportistkinja sa obezbeđenom vizom za Olimpijske igre u Riju.
-Ovo je definitivno bila moja sezona, bolji završetak nisam mogla ni da sanjam. Posle ovog takmičenja godinu ću završiti na drugoj poziciji Svetske rang liste. U osnovnom delu imala sam odličan rezultat, u finalu sam sve vreme bila na vodećoj poziciji, ni pred kraj nisam posustala, aali je Kineskinja Ji Siling bila bolja za samo 0,3 – izjavila je Arsovićeva, koja je prošle godine sa malim kalibrom, takođe osvojila srebrni kristalni globus.
Ona je još jednom iskoristila priliku da se zahvali na podršci koju dobija od Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Streljačkog saveza Srbije. U finalu discipline vazdušna puška nastupila je i olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović, koja je zauzela sedmo mesto.

Povezana vest:  Svečano otvoreno 35. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ u streljaštvu