I-liga-I-kup-kadeti-nje 2014 foto-V.GogicSTARTUJE VII SMEDEREVSKA LIGA U STRELJAŠTVU

Streljačka družina „Smederevo“ i Streljački klub „Heroj Srba“, ove godine, organizuju sedmu po redu Smederevsku ligu u streljaštvu, sezona 2014/2015. Liga traje sedam kola, a prvo kolo održaće se u petak 26. decembra, na strelištu u Smederevu.
Ujedno sa početkom ligaškog takmičenja obeležićemo i jedan jubilej vredan pažnje – 40 godina u streljaštvu Ljiljane Adžić, strelca i streljačkog radnika oba smederevska streljačka kluba. Ljiljana Adžić je aktivna i danas u streljaštvu. Predsednik je SK „Heroj Srba“, licencirani je sudija Streljačkog saveza Srbije saveznog ranga i takmiči se u Smederevskoj ligi. U ime gospođe Ljiljane Adžić, i u ime svih strelaca Smedereva, najljubaznije Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj jubilej. Program svečanog otvaranja počinje u 18.00 časova, 26. decembra 2014.
Smederevska liga se puca po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za kadete i kadetkinje, a strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Liga se završava 24. aprila, kada će se pucati sedmo poslednje kolo. Termin finala, odnosno četvrti Smederevski kup, u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji biće naknadno utvrđen.
Organizacioni odbor Lige odlučio je da kotizacija za nastup u Ligi ostane nepromenjena i ona iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.
Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.
Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u lokalnim sredstvima javnog informisanja.
Očekuje sa da ove godine učestvuju sve ekipe koje su se i do sada takmičile: Železara, ZC „Sveti Luka“, Elektromorava, Policijska uprava, „Kore-MIG“, Prijatelji „NSGNM“, „Heroj Srba“, ali i novih koje su već prijavile svoje učešće, poput ženske ekipe smederevskog Suda, a renomirana smederevska štamparija „New Press“ je novi sponzor ženske ekipe koja je prošle godine trijumfovala pod imenom„Prijatelji NSGNM“. Zainteresovanost za učešće u Smederevskoj ligi u gađanju serijskom vazdušnom puškom pokazale su i neke ekipe i pojedinci iz drugih gradova, tako da se očekuje da liga ove sezone izađe iz lokalnih okvira. Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci, mogu prijaviti učešće u sedmoj Smederevskoj ligi do 26. decembra na telefon Streljačke družine „Smederevo“026/4621-956 ili na mob. 064/380-12-23.

Povezana vest:  Nemanja Mirosavljev šesti MK puškom trostav u finalu Svetskog kupa u Minhenu

II SMEDEREVSKA LIGA OSNOVNIH ŠKOLA U STRELJAŠTVU

Prošle godine, po uzoru na ligu veterana, Streljačka družina „Smederevo“ organizovala je prvu Smederevsku ligu osnovnih škola u streljaštvu, u terminu za gađanje dan ranije u odnosu na ligu odraslih. Druga Smederevska liga osnovnih škola startovaće početkom iduće 2015. godine, a pravo nastupa u ovoj ligi, kako i sam naziv kaže, imaju strelci koji su učenici osnovnih škola sa teritorije grada Smedereva. Kao i prošle godine biće podeljeni u ekipe škola koje pohađaju. Ova liga ima izuzetnu važnost, jer je ispunila očekivanja trenera u SD „Smederevo“, iznedrivši jednu novu generaciju najmlađih strelaca, iz koje se kao vrstan talenat u gađanju puškom izdvojio Veljko Ilić, učenik OŠ „Sveti Sava“. Veljko Ilić je postao kadetski prvak države u konkurenciji 116 strelaca iz čitave Srbije. Bilo bi nepravedno ne spomenuti i još nekoliko strelaca koji su nakon obuke u Školi streljaštva SD „Smederevo“, koja je besplatna, prešli u takmičarski pogon kluba: Natalija Tasić, Luka Jevtić, Uroš Ćorović, Jovana Lazić, Nemanja Adamović, Iva Jovanović, Dušan Bojić, Ivo Barjaktarević i drugi. Trenutno Školu streljaštva pohađa nova generacija strelaca od koje se očekuje da otkrije nove talentovane dečake i devojčice za sport u kome su važni preciznost i smirenost duha i tela, što u njihovim godinama nije lak zadatak.

Povezana vest:  Vladan Obradović i Goran Stojadinović pobednici trećeg Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova

III KOLO KUPA SRBIJE

Sutra, u subotu 20. decembra, na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, održaće se treće, poslednje kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije standardnim vazdušnim oružjem, koje je ujedno i poslednje takmičenje u ovoj godini za strelce koji se takmiče u A programu. Za takmičenje u Smederevu prijavljeno je 183 strelca iz 22 kluba.
Posle tri kola Kupa po 8 najboljih strelaca u svim kategorijama plasiraće se u finale koje će se održati naredne godine u februaru.

Povezana vest:  Iznenađenje – Marija Salvai

PHOTO: SD „Smederevo“