vojvodina liga kikinda detaljPančevci pozlatili puške u Kikindi

Strelci družine Pančevo, koja je ove godine proslavila 201. rođendan, osvojili su sve četiri zlatne medalje u petom kolu Lige Vojvodine za pionirski uzrast serijskom vazdušnom puškom u Kikindi.
Najbolji pionir bio je David Dautović iz Pančeva sa rezultatom dana do 180 krugova, dok je kod pionirki slavila Pančevka Marija Aleksić sa krugom manje. Pančevci su slavili u obe ekipne konkurencije, pretekavši kod pionira inđijsku Mladost a kod pionirki ekipu Tatre iz Kisača.
Dobri domaćni za 83 strelca u 14 ekipa bili su streljački radnici družine Kikinda. Medalje i priznanja su uručivali predsednik družine Kikinda Steva Iličić i streljački Deda Mraz.
– Ovim takmičenjem smo na najlepši način obeležili kraj kalendarske godine, po rezultatima veoma uspešne, ali i teške zbog nedostatka finansijskih sredstava – istakao je Siniša Veljković direktor družine „Pančeveo 1813.- Okupićemo se i u nedelju 28. decembra od 10 časova u našoj streljani, organizovaćemo revijalno takmičenje za prijatelje, članove naše likovne sekcije i sve koji su nam pomogli. Poslužićemo se i lovačkim gulašem, koji će se krčkati dok se budemo takmičili…
Rezultati, peto kolo Lige Vojvodine, serijska vazdušna puška, pioniri: 1. David Dautović (Pančevo) 180, 2. Veljko Mihajlović 179, 3. Dimitrije Gaćeša (obojica Mladost, Inđija) 176 krugova itd. Ukupno 49 pionira.
Ekipno: 1. Pančevo 523, 2. Mladost Inđija 511, 3. „Zuc“ Sremska Mitrovica 505 krugova itd. Ukupno 11 ekipa.
Pionirke: 1. Marija Aleksić (Pančevo) 179, 2. Anastasija Gaćeša (Mladost, Inđija) 178, 3. Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova) 176 krugova itd. Ukupno 31 pionirka.
Ekipno: 1. Pančevo 513, 2. Tatra Kisač 507, 3. Tisa Adorjan 501 krug itd. Ukupno sedam ekipa.

Povezana vest:  Dragana Todorović i Novi Beograd Ušće odbranili titule na Šampionatu Srbije MK oružjem u Novom Sadu