kuvajt 5 bronza andrea desnoArsovićeva osvojila bronzu uz državni rekord
 
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas bronzanu medalju na Velikoj nagradi Kuvajta, u disciplini 60 metaka ležeći malokalibarskom puškom.
Arsovićeva je do treće pozicije došla sa upucanih 621, 0 krugova, uz oboren državni rekord u ovoj disciplini.
-Oborila sam sopstveni državni rekord, koji sam držala od prošlogodišnjeg prvenstva sveta u Granadi, uz jako dobar i visok rezultat. Takmičenje u Kuvajtu je završeno odlično, posebno jer sam u svakoj disciplini osvojila medalju uz državni ili lični rekord. Pripreme koje sam odradila u Kragujevcu su pokazatelj da želim što bolje da se spremim za predstojeća takmičenja – rekla je Arsovićeva.
Prvo mesto osvojila je Snježana Pejčić iz Hrvatske sa 624, 4 krugova, a drugo Dramstad Siv Anita iz Norveške sa 622, 8 krugova.
Ovo je treća medalja za Andreu u Kuvajtu, gde je već trijumfovala u gađanju vazdušnom puškom i osvojila srebro malokalibarskom puškom u trostavu.
Pored nje tri medalje je osvojio i Nemanja Mirosavljev – zlato MK puškom 60 metaka ležeći, srebro MK puškom trostav i bronzu vazdušnom puškom, dok je Damiru Mikecu pripalo zlato MK i bronza vazdušnim pištoljem.
Povezana vest:  Godina sa sedam olimpijskih viza i 22 medalje