zvonko sabanovic 3IN MEMORIAM
Preminuo Zvonko Šabanović

Zvonko Šabanović, dugogodišnji član i kasnije direktor Streljačke družine „Novi Sad 1790″ preminuo je posle duže i teške bolesti u 57. godini.
U družini, najstarijoj na ovim prostorima, je od 1990. kao instruktor streljaštva a direktorsku funkciju preuzeo je 2006. u najtežim trenucima, kada je klub bio pred gašenjem i na toj poziciji ostao je sve do odlaska u penziju 2013.
Bio je uporni i nesalomivi borac da strelci i streljački sport u Novom Sadu imaju status kakav zaslužuju po izuzetnim rezultatima i tradiciji dužoj od dva veka. Bio je jedan od vrednih organizatora i utemeljivača međunarodnog turnira „Velika nagrada Novog Sada“ koji je za samo nekoliko godina stekao izuzetan ugled u regionu i okuplja svakog leta veliki broj streljačkih svetskih zvezda.
U dva mandata, sve do penzionisanja, bio je član Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije, a u poslednjem mandatu je bio član član Nadzornog odbora SS Srbije. Obavljao je i brojne funkcije u streljačkim i sportskim organizacijama Novog Sada i Vojvodine.
Smrću Zvonka Šabanovića, streljaštvo je izgubilo izuzetnog sportskog radnika a strelci iskrenog prijatelja i poštovaoca koji je umeo da se raduje svakom uspehu i da nađe lepu reč i u neuspehu. Ostavio je suprugu i dva sina.
Sahranjen je na groblju u Kaću u prisustvu članova porodice, strelaca, streljačkih radnika i prijatelja streljačkog sporta.

Povezana vest:  Srbija na Svetskom kupu u Minhenu sa 14 takmičara