univ bisercic maksimovic j grgic ristovic m grgic viskruna raseta i todorovic foto m rasic usss

Maksimovićeva 14. na Univerzijadi u Koreji

Ivana Maksimović zauzela je 14. mesto trećeg dana streljačkog turnira na Univerzijadi u Gvangdžuu u Koreji MK puškom 60 meteka ležeći sa 618,2 kruga što je 0,6 krugova manje nego što je imala u eliminacijama koje su se računale za ekipni deo.
Druge dve srpske takmičarke gađale su bolje nego prvog dana. Katarina Biserčić je 18. sa ličnim rekordom od 617,4 kruga i gađala je sedam krugva više nego u eliminacijama. Dragana Todorović je završila na 32. mestu sa 613,8 krugova (četiri više nego u eliminacijama). Ukupno 11 takmičarki je „ubilo“ 620 i više krugova.
– Dobro, ali i ne i dovoljno dobro za medalju – komentar je Stefana Višekrune trenera za pušku .- Nadamo se još boljim serijama u sredu 8. jula kada se gađaju eliminacije MK puškom trostav koje će se računati za ekipne medalje. Našim takmičarkama je trostav „jača“ disciplina…
MK puškom 60 metaka ležeći žene ne gađaju finale i pobedila je Malaga Jambozorg iz Irana sa 623,5 krugova ispred Miso Kim iz Koreje sa 623,5 krugova i Sununte Majčačep (Tajland) sa 622,4 kruga.
Četvrtog dana na vatrenu liniju vazdušnim pištoljem izlaze Jasmina Grgić, Aleksandra Ristović i Danica Rašeta.
Strelci su prvog dana turnira doneli i prve dve medalje srpskom studentskom sportu. Ženska reprezentacija (Ivana Maksimović, Dragana Todorović i Katarina Biserčić) osvojila je srebro vazdušnom puškom, dok je se pojedinačnom bronzom okitila Ivana Maksimović.

Povezana vest:  Predrag Šotra novi predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije