zorana arunovic fb

Arunovićeva pred studentima iz Koreje

Zorana Arunović, reprezentativka Crvene zvede u streljaštvu, prve pripreme u novoj sezoni obavila je u Minhenu gde su njenim treninzima prisustvovali i studenti Sportskog univerziteta iz Koreje!
– Minhen smo izabrale jer je prošlog vikenda u glavnom gradu Bavarske održana serija sastanaka Sportske komisije ISSF čiji je član Zorana Arunović. Otišle smo nekoliko dana ranije i trerala je na strelištu jednog od najjačih nemačkih klubova HSG Minhen – kaže Jelena Arunović, trener Zorane Arunović.- Zbog toga sam otkazala Zoranino učešće na turniru u Belom Manastiru. Veliku pomoć u sprovođenju našeg programa pružila nam je nemačka reprezentativka mongolskog porekla Dorsjuren Munkhbajar, koja uz UkrajinkuOlenu Kostevič i Bugarku Antoanetu Bonevu, gađa za HSG Minhen u Bundes ligi. Trenirala je obe discipline, ali smo dale prednost MK pištolju. Radile smo i takmičarske treninge sa Munkhbajar, tokom kojih smo vežbale finalna gađanja. Dva dana su treningu prisustvovali i studenti Sportskog univerziteta iz Koreje, koji su došli u Nemačku na sportsko usavršavanje.
Posle priprema, Zorana Arunović je učestvovala i u Bundes ligi za klub Ludvigzburg u čijim redovima je i olimpijska vicešampionka iz Londona Francuskinja Selin Gobervil.
– Gađala je za ovaj deeo sezone, posle priprema i u navijačkoj buci Bundes lige solidno, 382 kruga i donela bod klubu protiv hrvatskog strelca Daria Sunka koji je imao 379 krugova.- Klub je pobedio Althjam Valdhauzen sa 4:1. Ludvigzburg je peti sa pet pobeda i dva poraza. Do kraja godine planiramo učešće na „Otvorenom prvensntvu Mađarske“ u Đeru 28. i 29. novembra, potom u 5. i 6. decembra na „Trofeju Mladosti“ u Zagrebu i, naravno, našem „Internacionalnom prvenstvu Beograda“ od 11. do 13. decembra. Na kraju godine je treće kolo Kupa SSS u Beogradu – otkrila je deo planova Jelena Arunović.- Cilj za prvi deo nove sezone, u koju će Zorana Arunović ući na prvom mestu svetske i evropske rang liste vazdušnim pištoljem, je visok plasman u februaru na EŠ u Đeru vazdušnim pištoljem a potom i dobri plasmani na seriji Svetkih kupova koja počinje u aprilu. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije, Streljačkom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta Srbije na pomići našim programima.

Povezana vest:  Talenti uvežbavaju trostav u kampu SSS u Novom Sadu