ana alentijev smed

Blizu 200 strelaca na „Valter kupu“ u Smederevu

Streljačka družina Smederevo organizovaće u petak i subotu, 28. i 29. novembra, dva veoma jaka takmičenja za mlade strelce.
U petak je „Velika ngrada Smedereva“ na kojoj će takmičiti strelci do 16, do 18 i do 20 godina za ekipne i pojedinačne trofeje. Neće biti pojedinačnih finala, najboljim ekipama namenjeni su pehari, a pojedincima medalje. Takmičenje u strelištu u sportskoj hali u Smederevu trajaće od 10 do 18 časova.
U subotu je „ Valter kup za mlade“ u jedinstvenoj konkurenciji do 20 godina. Finala su od 12 časova (pištolj juniori), 13,00 (pištolj, juniorke), 14,00 (puška, juniori) i 15,00 (puška, juniorke). Pokrovitelj, renomirani proizvođač oružja Valter, dodeliće dve vredne nagrade – pušku LG 400 junioru ili juniorki koji postigne vazdušnom puškom razultat nabliži juniorskom svetskom rekordu osnovnog dela (632,7, odnosno 420,1 krug) i pištolj LG 400 omladincu ili omladinki koji se razultatom najviše prbliže juniorskom svetskom rekordu osnovnog dela za vazdušni pištolj (588, odnosno 391 krug). Za najbolje u svakoj disciplni i kategoriji Valter je obezbedio i vredne robne nagrade.
Učestvovaće blizu 200 strelaca iz Bugarske, BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Prijavljeni su najbolji srpski mladi strelci jer je Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije dao prioritet ovim takmičenjima u odnosu na turnir u Đeru u subotu i nedelju.

Povezana vest:  "Jedna meta – jedna pašteta" u Smederevu