uo damir mikec

Ivana Maksimović Anđušić i Damir Mikec kandidati SS Srbije za sportistu godine u izboru OKS

Ivana Maksimović Anđušić, evropska šampionka MK puškom trostav, bronzana sa Univerzijade vazdušnom puškom, osvajač srebrne medalje na Svetskom kupu u Čangvonu ove godine i Damir Mikec, dvostruki šampion prvih Evropskih igara u Bakuu, vicešampion Evrope vazdušnim pištoljem i pobednik Svetskog kupa u Fort Beningu, biće kandidati Streljačkog saveza Srbije u izboru sportiste godine Olimpijskog komiteta Srbije odlučili su, na sastanku u Beogradu, članovi Upravnog odbora SS Srbije na čijem je čelu Siniša Mašović.
Takođe, prihvaćen je i predlog sporskog direktora SS Srbije Srećka Pejovića za sastav reprezentacija za međunarodni turnir „Trofej Mladosti“ u Zagrebu u subotu (puška) i nedelju (pištolj). Gađaće puškom Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (C. zvezda), Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“) i Andrea Arsović (Partizan) i pištoljem Dimitrije Grgić (Akademac), Damir Mikec (Policajac), Bobana Veličković (Bor 030), Zorana Arunović i Jasna Šekarić (obe C. zvezda).
U stručnom štabu su, uz Srećka Pejovića, i treneri Dragan Donević, Goran Maksimović, Boban Marković, Dragan Marković, Jelena Arunović i Mitja Grgić. Troškove će snosti OK Srbije u okviru programa „Rio 2016″.
– Nadamo se da će se i u Zagrebu nastaviti zlatni niz iz Đera ovog vikenda – kaže Srećko Pejović.- Osvojili smo četiri zlatne i po dve srebrne i bronzane medalje. Drugog dana Andrea Arsović pobedila je vazdušnom puškom, Dimitrije Grgić pištoljem, srebrna medalja pištoljem pripala je Zorani Arunović, a bronza Bobani Veličković. Prvog dana osvojili smo, takođe, dve zlatne medalje, pištoljem Zorana Arunović i puškom Milutin Stefanović, jedno srebro – Andrea Arsović puškom i jednu bronzu – Milenko Sebić puškom. Prvog dana probleme sa oružjem imali su Dimitrije Grgić i Ivana Anđušić Maksimović, ali su posle popravki drugog dana bili mnogo uspešniji, Grgić je pobedio, Ivana Maksimović Anđušić je bila četvrta. Arsovićeva je dokazala da spada u svetski vrh, a Bobana Veličković i Zorana Arunović su odlično gađale oba dana i u osnovnom delu. Videli smo i dvoranu gde ćemo u februaru iduće godine gađati za evropske titule, razgledali smo i neke hotele u ponudi za smeštaj, tako da je odlazak u Đer bio dvostruko koristan.
Usvojeni su i kriterijumi i određena takmičenja za stipendiste, kao i norme za 2016. Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije podneo je i izveštaje sa dva takmičenja u Solinu i Njitri. U radnoj grupi UO SS Srbije, koja će napraviti analizu korišćenja i raspodele oružja dodeljenog klubovima, su Nikola Marić, Goran Maksimović i Srećko Pejović.

Povezana vest:  Trijumfi Mikeca i Arunovićeve, srebro za Milovanovićevu u Zagrebu