Jovana Jaksic u Bukurestu
Jovana Jakšić doputovala u Bukurešt
 
Srpska teniserka Jovana Jakšić doputovala je danas u Bukurešt i priključila se FED kup reprezentaciji, koju očekuje meč protiv Rumunije za opstanak u Svetskoj B grupi.
-Rumunija je jak protivnik, biće teško, naročito jer je ulog opstanak u Svetskoj grupi i igramo na gostujećem terenu, ali ne sumnjam da ćemo pobediti. Verujem u naše devojke, daćemo sve od sebe i mislim da će nam pozitivna energija koja vlada u timu biti od pomoći u predstojećim mečevima – rekla je Jakšićeva.
Pre nje, u Rumuniju su doputovale Bojana Jovanovski i mlada Nina Stojanović, dok se dolazak Ane Ivanović očekuje sutra.
-Jedva sam čekala da dođem, atmosfera u reprezentaciji je sjajna. Zadovoljna sam zbog plasmana u finale Montereja, između Ane i mene, jer je to bilo prvo srpsko WTA finale. Verujem da će nam to mnogo značiti na pshiloškom planu – rekla je 20-godišnja teniserka iz Beograda.
Ona je dodala da nije mogla ranije da se priključi nacionalnom timu, zbog povrede primicača, koju je zaradila na turniru u Meksiku.
-Bolje je što sam kasnije došla kako bi sanirala povredu, situacije je sada bolje, danas ću trenirati i isprobati teren – zaključila je Jakšićeva.
Ukoliko pobedi Srbija će izboriti opstanak u Svetskoj grupi, dok bi u slučaju poraza sledeće godine igrala u Prvoj grupi Evro-afričke zone.
Ambasador Srbije u Rumuniji Branko Branković priredio je u njegovoj rezidenciji u Bukureštu prijem i večeru za Fed kup tim Srbije. On je srpskom timu poželeo sreću i pobedu u meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi B i najavio dolazak u Arenele tenis centar. Meč između Rumunije i Srbije igra se u Bukureštu narednog vikenda, 19. i 20. aprila.
Povezana vest:  Trener Australije nagovestio povratak Hjuita na teren u Dejvis kupu