Viktor Troicki RG

Uspešan povratak Troickog u Gštadu

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Gštadu, pošto je danas savladao Austrijanca Dominika Tijema sa 7:6 (7:4), 6:4. Troicki se uspešno vratio takmičenjima, posle jednogodišnje suspenzije koja mu je jula prošle godine izrečena zbog kršenja antidoping pravila.
Srpski teniser, koji zauzima čak 847. poziciju na ATP listi, pokazao je u današnjem meču protiv 47. na svetu da je to samo formalna razlika i da je on i te kako sačuvao kvalitete za brzi povratak u elitno društvo.
Troicki je posle rano izgubljenog servisa i vođstva Tijema od 4:2 uspeo da stabilizuje igru, vrati brejk, povede sa 5:4 i ima čak dve brejk set liopte.  Austrijanac je međutim, uspeo da se oporavi i da set uvede u taj brejk u kojem je presudilo iskustvo Troickog.
Srpski teniser je u drugom setu nastavio u istom ritmu, odmah oduzeo servis Tijemu, poveo sa 2:0 i tu prednost sačuvao do kraja.
Troicki će u nastavku turnira igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaje 330. na listi Španac Ingo Servantes i 59. igrač sveta Kazahstanac Andrej Golubjev.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Jankovićeva zaustavljena u osmini finala