novak djokovic slavlje

Đoković u četvrtfinalu Ju es Opena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas u osmini finala pobedio Nemča Filipa Kolšrajbera sa 3:0 Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Britanca Endija Mereja i Francuza Žoa Vilfreda Conge. 
Prvi teniser sveta je furiozno došao do prednosti od 1:0 u setovima, pošto je protivniku prepustio samo jedan gem. U drugom setu je viđena potpuno drugačija slika na terenu i velika borba. I Đoković i Kolšrajber su bili sigurni na svojim servisima, sve do samog finiša seta. Prvo je u desetom gemu Kolšrajber stigao do svoje prve brejk lopte u meču, koja je ujedno bila i set lopta, ali se Đoković odbranio. U narednom gemu Đoković je sjajnim riternima stvorio sebi tri vezane brejk lopte, a iskoristio je tek treću za 6:5. 
Ni sledeći gem nije bio lak, suočio se srpski teniser sa još jednom brejk loptom, ali je dobrim servisom i to neutralisao, a potom je iskoristio svoju prvu set loptu za 2:0. U prvom gemu trećeg seta najbolji igrač sveta je napravio brejk i tu prednost je sačuvao do kraja, pa se plasirao u četvrtfinale poslednjeg gren slem turnira u sezoni posle dva sata igre. 

Povezana vest:  Završen adidas KIDS OPEN – proglašeni pobednici dečijeg teniskog turnira