obradovicObradović: Zadovoljan sam žrebom, prednost domaći teren

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je večeras da je zadovoljan žrebom u Dubaiju, izrazivši uverenje da je nacionalni tim u prednosti nad selekcijom Hrvatske u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2015.
Najbolji teniseri Srbije i Hrvatske sastaće se od 6. do 8. marta sledeće godine, a domaćin će biti Srbija.
-Zadovoljan sam žrebom pošto igramo kod kuće, a zna se kakvu atmosferu imamo na domaćem terenu. Ove sezone nastupali smo bez trojice velika igrača – Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali imamo mlade tenisere, koji su stasali i pokazali da su spremni da prave dobre rezultate. Gostovali smo već jednom u Splitu i pobedili, verujemo u sebe, uz igrače koji se vrate imaćemo jedan veoma dobar Dejvis kup tim za sledeću sezonu – rekao je Obradović.
On je dodao da još nije odlučeno gde će Srbija dočekati Hrvatsku, ali da se kao jedini logičan izbor izdvaja Kombank arena.
-Arena se nameće kao najbolji prostor koji može da primi veliki broj navijača. Ovo je veliki svetski, ali i lokalni derbi. Igramo sa komšijama Hrvatima i sigurno će biti mnogo zainteresovanih da prate taj meč. U dogovoru sa igračima donećemo odluku na kojoj podlozi ćemo igrati, a zatim će se rešiti i gde ćemo igrati – kazao je Obradović.
Hrvatsku će u meču protiv Srbije predvoditi Marin Čilić, ovogodišnji šampion US Opena.
-On je ostvario veliki uspeh. Marin je izuzetan igrač, ali Dejvis kup je takvo takmičenje da mnogo toga zavisi od atmosfere u timu i forme igrača, koja varira tokom godine. Respektujemo hrvatski tim, ali mislim da imamo prednost, veće iskustvo i fond igrača, koji mogu da preuzmu odgovornost – zaključio je Obradović.

Povezana vest:  Đoković uz manje probleme eliminisao i Tomića