novak djokovic 1 dan fra 1Ćorić: Žreb je dobar ako ne bude igrao Đoković

Hrvatski teniser Borna Ćorić smatra da nacionalni tim može da pobedi selekciju Srbije ukoliko u protivničkom sastavu ne bude prvi reket sveta Novak Đoković.
Danas u Dubaiju žrebom je određeno da se teniseri Hrvatske i Srbije sastanu sledeće godine u 1. kolu Svetske grupe Dejvis kupa, a domaćin duela koji je na programu od 6. do 8. marta biće Srbija.
-Žreb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako igra mislim da svejedno možemo da se nadamo ukupnoj pobedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobedu – izjavio je Ćorić za hrvatski portal Index.hr.
U jedinom dosadašnjem dvoboju Hrvatske i Srbije u Dejvis kupu, pre četiri godine u Splitu, Đoković je predvodio srpski tim do ubedljive pobede u četvrtfinalu (4:1).
Bolji iz meča Srbija – Hrvatska plasiraće se u četvrtfinale Svetske grupe, gde će od 17. do 19. jula igrati sa pobednikom susreta Argentina – Brazil.

Povezana vest:  Nagradni fond sledeće godine veći od 100 miliona dolara