AA tennis ball racquet

Tarpiščev ulaže žalbu zbog suspenzije

Predsednik Ruske teniske federacije (RTF) Šamil Tarpisčev najavio je žalbu na odluku Ženske teniske asocijacije (WTA) da ga suspenduje na godinu dana zbog uvredljivog komentara na račun sestara Vilijams.
-Upravo tražim način kako da podnesem žalbu. Ukoliko se na to odlučim, verovatno ću to učiniti putem američkog suda, gde ću moći da saznam po kom osnovu sam suspendovan – rekao je Tarpiščev za agenciju ITAR TASS.
Selektor Dejvis kup i Fed kup reprezentacije Rusije suspendovan je jer je u jednom intervjuu za rusku televiziju u oktobru sestre Vilijams uvredljivo nazvao „braćom“.
WTA ga je suspendovala na godinu dana i kaznila novčano sa 25.000 dolara tražeci od njega da se lično izvini Sereni i Venus Vilijams, 
Tarpiščev se zbog komentara izvinio sestrama Vilijams, ali se nije složio sa kaznom. On je napomenuo da je zajedno sa lingvističkim ekspertima analizirao sporni komentar i utvrdio da on nje bio ni zlonameran, ni uvredljiv.
-Preveo sam na engleski to što sam izgovorio na ruskom, i poslao na adresu WTA, ali oni to nisu prihvatili – rekao je Tarpiščcev.
On je dodao da smatra da je cela stvar „nameštaljka“, jer ni Međunarodna teniska federacija, ni Međunarodni olimpijski komitet nisu smatrali da se radi o problemu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Zimonjić i Lodra u drugom kolu