novak djokovic finale indiĐoković najbolji u 2014. u izboru časopisa Ju Es Ej Tudej

Najtiražniji američki dnevni list Ju Es Ej Tudej (USA Today) proglasio je danas prvog igrača sveta Novaka Đokovića za najboljeg tenisera u 2014. godini.
Za sudije izbora koji su napravili časopis Ju Es Ej Tudej i Teniski kanal (www.tennisćannel.com) izabrani su bivši najbolji igrači sveta Martina Navratilova i Džim Kurijer, kao i novinar Dag Robson. Od njih je traženo da odaberu tri najbolja tenisera i tri najbolja meča i da nakon toga izaberu najbolje u ovoj godini.
Odlučili su da je srpski teniser Novak Đoković najbolji igrač, a njegov meč sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, u finalu Vimbldona, proglašen je za najbolji meč u 2014. godini.
-Novak je izabran za najboljeg jer je osvojio Vimbldon i pošto je dominantnom igrom u završnici godinu završio na prvom mestu ATP liste. Bio je neverovatno konstantan, ostvario je skor od 61 pobede I osam poraza, ali je osvojio i sedam titular – rekao je najbolji svetski teniser Džim Kurijer.
Sudije su donele jednoglasnu odluku da je finalni meč Vimbldona, koji je Đoković dobio posle pet setova, najbolji u 2014. godini. Srpski teniser tada je pobedio osvajača 17 grend slem titula sa 6:7, 6:4,
7:6, 5:7, 6:4.
-Taj meč je spasio Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio peti set, najverovatnije bi godinu završio na prvom mestu ATP liste – rekao je novinar časopisa Ju Es Ej Tudej Dag Robson.
U konkurenciji za najboljeg igrača bila je i prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams, kao i treća na WTA listi Rumunka Simona Halep.

Povezana vest:  Krajinović srećan zbog pobede