queen-jubileeSpekulacija koja je uplašila britanske kladioničare

Izgleda da su u Britaniji mnogi uvereni da je došao kraj vladavini kraljice Elizabete II.
Naime, kao i svake godine, britanska kraljica, na prestolu od 1952, obratiće se javnosti 25. decembra, na dan katoličkog Božića. Samo što je ove godine taj tradicionalni događaj, koji se snima nekoliko dana unapred, u kladionicama širom Ostrva propraćen nezapamćeno velikim brojem opklada na skoru kraljičinu abdikaciju.
U Velikoj Britaniji se pitanje silaska sa trona 88-godišnje Elizabete II često aktualizuje, ali je ovog puta vodeća onlajn kladionica Koral „ustuknula“ pred navalom opklada i ubrzo nakon otvaranja, zaustavila klađenje.
Prve opklade iznosile su čak 200 funti (253 evra) po ulogu.
„Tokom cele godine se spekulisalo o kraljičinoj budućnosti, ali su nas današnje opklade zaista iznenadile“, objasnio je za londonski Telegraf predstavnik Korala.
On je naveo da postoji mogućnost da je došlo do „curenja“ informacija iz Bakingemske palate ili pak od strane ekipe BBC-ja koja je snimila kraljičin govor.
„Nema dima bez vatre kada je reč o ponudama koje slede, ovako jedna za drugom. Odlučili smo da igramo na kartu sigurnosti i zaustavili klađenje“, kazao je on.
U Bakingemu se niko posebno nije uzbudio zbog glasina o kraljičinoj skoroj abdikaciji. „To jednostavno nije istina“, naveli su izvori bliski kraljici.
„Da kraljica želi da objavi neku važnu vest, ona to ne bi učinila u unapred snimljenom govoru, koji bi bio emitovan u zemljama Komonvelta nekoliko sati pre nego ovde“, naveo je isti izvor, dodavši da bi to značilo da bi stanovnici južnopacifičkog ostvra Tuvalu za Elizabetinu abdikaciju saznali pre samih Britanaca.

Povezana vest:  Šabić: Neadekvatno izveštavanje o zdravlju Jovanke Broz