novak djokovic 1dan ao

AO 2015

Đoković bez problema u četvrtfinalu Australijen Opena

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladao Luksemburžanina Žila Milera sa 6:4, 7:5, 7:5.
Najbolji srpski teniser je koristeći defanzivnu igru uspeo da neutrališe Milera i mirno uplovi u četvrtfinalnu luku u Melburnu gde će se sastati sa Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je bio bolji od Španca Felisijana Lopeza sa 3:2 u setovimna.
Đoković od početka do kraja meča nije menjao ritam, po potrebi je izlazio na mrežu i efikasno rešavao probleme.
Srpski teniser je u prvom setu prepustio Luksemburžaninu da vodi igru, da bi u sedmom gemu napravio prvi iskorak i došao do brejka, a potom do kraja seta sačuvao prednost.
U nastavku meča Đoković nije menjao taktiku, ponovo je cekao pravi trenutak kako bi napao servis protivnika, što mu je pošlo za rukom u 11. gemu, kada je napravio drugi brejk u meču, a potom uspešno servirao za vođstvo od 2:0 u setovima.
Sličan pristup igre Đoković je imao i u trećem delu meča, kada je Luksemburzanin imao i nekoliko brejk lopti, ali nije uspeo da nađe rešenje za igru srpskog asa, koji mu ponovo u finišu – u 11. gemu oduzima servis i na kraju koristi prvu meč loptu.
Đokoviću je ovo osmo uzastopno četvrtfinale Melburna u karijeri, a protiv sledećeg protivnika Raonića ima maksimalan skor od 4:0.

Povezana vest:  Krunić napredovala za jedno mesto na WTA listi