maria sarapovaVilijams i Šarapova u borbi za titulu na Australijan openu

Finale Otvorenog prvenstva Australije u ženskoj konkurenciji između najbolje teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams i Ruskinje Marije Šarapove igra se danas od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.
Prošlo je pet godina od kako je Serena Vilijams osvojila svoj poslednji, od ukupno pet trofeja na Australijan openu. S druge strane, Šarapova je u Melburnu slavila samo jednom i to 2008. godine kada je
u finalu pobedila srpsku teniserku Anu Ivanović.
Danas će se na Rod Lejver Areni za titulu boriti prva i druga teniserska sveta, što je prvi put od 2004. godine, kada su se u finalu sastale Kim Klajsters i Žastin Enen.
Ukoliko pobedi, Serena Vilijams će osvojiti 19. gren slem titulu u karijeri, pa će ispred nje po broju trofeja biti samo Nemica Štefi Graf, koja ima 22. titule na najvećim takmičenjima.
S druge strane, Šarapova će igrati svoje deseto gren slem finale I boriće se za šestu titulu na gren slem turnirima.
Odnos pobeda i poraza u međusobnim duelima je nešto zbog čega će posebno morati da brine ekipa Marije Šarapove. Ruskinja nije uspela da pobedi Serenu Vilijams u poslednjih 15 mečeva, izgubila ih je ukupno 16, a jedine dve pobede zabeležila je sada već davne 2004. godine.
Serena Vilijams i Marija Šarapova su jednom već igrale u finalu Australijan opena, 2007. godine. Druga teniserka sveta tada je odigrala jedno od najlošijih gren slem finala u svojoj karijeri, a Vilijams je bila ubedljiva, pobedila je sa 6:1, 6:2.
Poslednji duel na gren slem turnirima Vilijams i Šarapova odigrale su na Rolan Garosu 2013. godine. I tada je pobedila Amerikanka.

Povezana vest:  ATP BAZEL, Troicki imao meč loptu, pa izgubio od Bagdatisa