marin cilic usaČilić neizvestan za meč Dejvis kupa protiv Srbije?
 
Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić mogao bi zbog povrede da propusti meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa protiv Srbije, prenose hrvatski mediji.
Svetski broj devet već sedam nedelja ima problem sa povredom desne nadlaktice, zbog čega je otkazao učešće na ATP turniru u Zagrebu, gde je trebalo da brani titulu.
-Oporavak ide sporije od priželjkivanog, sada je to već sedam nedelja bez tenisa. Ja sam inače u aktivnom treningu, radim s nogama i sve ono što nije povezano s desnom rukom. Najnovija magnetna rezonanca pokazuje napredak, ali barem još dve nedelje neću moći normalno da treniram. Devet nedelja bez tenisa najduža je pauza u mojoj karijeri, a odmah nakon toga igrati mečeve na tri dobijena seta jako je teško. Nažalost, moj nastup u Dejvis kupu je pod znakom pitanja – rekao je Čilić, a prenosi portal 24sata.hr.
Čilić je ocenio da reprezentaciju Hrvatske u duelu protiv Srbije očekuje velika i teška borba.
-Treba videti da li će igrati Novak Đoković, to je još takođe pod znakom pitanja. Oni i bez njega imaju jak sastav, ali i mi imamo mladu i motivisanu ekipu. Uz malo sreće, mogli bismo i proći, ali, ako se to i ne dogodi ovog puta, stvaranje reprezentacije proces je koji traje. Tako je bilo i 2005. kada je trofej osvojila ekipa koja je pre toga dugo igrala zajedno –  kazao je Čilić.
Meč prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se od 6. do 8. marta u Kraljevu, a srpski selektor Bogdan Obradović prošlog meseca potvrdio je da je najbolji teniser sveta, Đoković, spreman da brani boje nacionalnog tima u tom susretu.
Za predstojeći duel vlada veliko interesovanje i planirano je da u centru Kraljeva budu postavljeni veliki ekrani na kojima će se pratiti tenis.
Povezana vest:  Troicki eliminisan na početku turnira u Parizu